Nytt seriemesterskap til Vipers! – Vipers

Nytt seriemesterskap til Vipers!

Er seriemestere for andre sesongen på rad.

.
Onsdag 27. mars 2019

 

Alle foto:  Trond Sørøy

 

Vipers Kristiansand avgjorde på første forsøk ved å slå Skrim 34-22 og er seriemestere allerede tre serierunder før slutt.  Forspranget er på 7 poeng og det kan ikke Storhamar hente inn. 

Det var spenning i kampen frem til 17 minutter av første omgang, da ledet Vipers med ett mål på 8-9.  Da ba Ole Gustav Gjekstad om time out og bortelaget tok over føringen av kampen.

Andre omgang ble et pliktløp og Vipers gjorde den jobben de var kommet for å gjøre, holdt Skrim unna i målprotokollen og sikret en 12-målsseier og dermed var seriemesterskapet i boks.

Vilde Jonassen var tilbake på banen og fikk starte kampen.  Hun kom tidlig til avslutning og satte Vipers første mål for kvelden.  Det ble ytterligere en scoring til i comebacket for Vilde.  Nysigneringen fra Angola, Carolina Morais fikk sin debut for Vipers og fikk spilletid i begge omgangene uten å komme på scoringslista denne gang.

 

Ole Gustav Gjekstad og spillergruppa var superfornøyd med å ha sikret seriemestertittelen.  At det ble avgjort såpass tidlig er en fordel med tanke på de forberedelsene som skal gjøres inn mot kvartfinalekampene i Champions League.

 

Ole Gustav Gjekstad
«Dette ble relativt enkelt og det er deilig å vinne seriegull, skulle gjerne ha feiret det – men det får vi ta på et senere tidspunkt.  Målet var å la de som ikke hadde vært på samling få en del spilletid i tillegg til å teste Vilde Jonassen, det gikk bra.  Så jeg er fornøyd med det utfallet der, vi ser at vi ikke har vært samlet i det siste, men jeg synes likevel vi kom igjennom på en bra måte.»

 

Malin Aune ble kåret til BB


Malin Aune
«Det var artig å være tilbake igjen, vi rakk å å savne jentene på den uka vi var borte.  Det har vært mye det siste, men det er artig og det er dette vi vil.  Vi er flinke til å restituere i mellom slagene så det kjentes greit ut i dag.»

 

 

Marta Tomac
«Jeg følte at kroppen var overraskende bra det lille jeg spilte i dag, det føltes greit – det har vært mye kamper i det siste, men det er det som er gøy.  Det er fantastisk å være seriemester igjen, litt kjipt at det ikke var på hjemmebane med alle sørlendingene på plass.  Men det er sinnsykt deilig å være seriemestere så tidlig, så nå kan vi bruke resten av sesongen til å øve på det vi skal gjøre fremover nå i Champions League.»

 

 

Silje Waade, Hanna Yttereng og Henny Reistad er seriemestere for første gang.

 

Henny Reistad
«Dette var ekstremt deilig, vi visste vi var favoritter i dag, men det var deilig å få det bekreftet at vi er seriemestere.  Vi fikk rullert ganske bra i dag, vanligvis er det jo slitsomt for kropp og hode å være på samling, men det merket vi ikke noe til i dag.»

 

Hanna Yttereng
«Det smaker godt å være seriemester, det er deilig!  Det har ligget i kortene ganske lenge at vi skulle bli det, men det er artig.  Det hadde ikke vært noen krise om det hadde blitt tap i dag, vi har enda flere kamper igjen vi kunne avgjøre det på.  Men Skrim skal vi vinne med masse i mot, så da var det bare å senke skuldrene og spille det vi er gode på.»

 

 

Vilde Jonassen gjorde comeback og Carolina Morais debuterte for Vipers i kampen mot Skrim.

 

Vilde Jonassen
«Dette var vilt deilig, det var masse energi som skulle ut!  Deilig å være med jentene igjen, det var helt fantastisk.  Nå er gullet henta, nå er jeg stolt.  Vi skal jobbe på videre i serien men nå kan vi fokusere mer på kvartfinalen, så det blir veldig bra.»

 

Linn Jørum Sulland og Tonje Refsnes

 

Seriekamp Kongsberghallen 27. mars 2019

SKRIM KONGSBERG – VIPERS KRISTIANSAND  22-34   (11-18)

Jeanett Kristiansen  5
Linn Jørum Sulland  5
Malin Aune  4
Emilie Hegh Arntzen  3
Mathilde Kristensen  3
Hanna Yttereng  3
Vilde Jonassen  2
Henny Reistad  2
Sunniva Andersen  2
Karoline Olsen  2
Tonje Refsnes  2
Silje Waade  1
Carolina Morais
Eline Fagerheim
Katrine Lunde
Marta Tomac

 

Emilie Hegh Arntzen og Karoline Olsen

 

KAMPUTVIKLING  SKRIM – VIPERS

1 omg:  1-0  *  1-3  *  4-5  *  6-8  *  8-9  *  9-16  *  11-18

2 omg:  12-18  *  14-21  *  16-22  *  16-27  *  18-30  *  22-34

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller  Hanna Yttereng