Historisk kamp for Vipers! – Vipers

Historisk kamp for Vipers!

Linn Jørum Sulland: - Jeg har trua!

.
Lørdag 6. april 2019

 

I morgen søndag spiller Vipers en historisk kvartfinale i Champions League!  Kampen mot Buducnost vises på Viasat 4 med sendestart kl. 18.55. 

 

Vipersgjengen reiste fra Scandic klokka halv fem fredag morgen og reiste via København og Wien til Podgorica. Reisen tok 12 timer.

 

Foto: Stian Bye Høgsveen

 

Linn Jørum Sulland forteller at reisen gikk fint og at de ventet tre timer i København før avreisen videre til Wien.  – Det er en stor og fin flyplass, så timene gikk fort, sier hun.

– Hotellet er veldig fint og rommene er store. Det er ikke så mye som skjer her i området og det er ca 10 min til nærmeste butikk.

 

På fredags kvelden hadde spillerne en trening på fitnessenteret på hotellet, hadde spillermøte og spiste middag.  I dag har laget hatt videomøte og en sen trening i kamparenaen. 

– Det er litt varierende hva spillerne har brukt fritiden til i dag, forteller Linn.  – Noen tok en tur til byen, noen har lest i skolebøkene og noen har slappet av på hotellrommet.

 

 

Linn Jørum Sulland har opplevd mye i løpet av sin håndballkarriere og har sammen med Katrine Lunde mest erfaring i laget.  Men alle opplevelsene i Champions League denne sesongen bidrar til at hele laget føler seg klar for oppgaven som venter i kvartfinalene.

– Jeg føler vi er klare og godt forberedt, sier Linn og legger til:  – Vi har spilt flere gode kamper i CL denne sesongen og må finne toppnivået vårt på søndag. Men samtidig er kampene tidligere i sesongen nå bak oss og kvartfinalene er helt nye kamper. Her er det vinn eller forsvinn og lagene stepper ofte opp flere hakk. Vi er forberedt på en tøff kamp, og vi gleder oss.

 

På onsdag hadde Vipers en svært jevn kamp mot Larvik.  Flere av spillerne uttalte etter den kampen at det ga perfekt trening inn mot møtet med Buducnost.  Også Linn synes det var bra å oppleve en tøff seriekamp rett før avreise.

– Larvikkampen ble helt perfekt sånn jeg ser det. Det var bra vi fikk en kamp der ikke alt gikk på skinner og at vi virkelig måtte kjempe for to poeng. Vi rullerte mye på spillere i denne kampen også, så vi har masse overskudd.

 

 

Vipers har forberedt seg godt til møtet med Buducnost.  Linn Jørum Sulland er ofte den spilleren som bruker mest tid på kampforberedelser.

– Jeg har sett de fleste CL-kampene til Buducnost denne sesongen og er godt kjent med de fleste spillerne fra før, forteller hun. – De spiller et offensivt og tøft forsvar og er et lag som virkelig blør for drakten.   Vi må spille vårt spill og løpe på alt vi kan, det tror jeg vi vil tjene på i løpet av 60 minutter. Vi må også ta og vinne dueller, understreker hun.

 

Vipers kjemper altså om en plass i final 4, som er alle håndballspilleres drøm å få oppleve.  At muligheten er tilstede allerede denne sesongen var det ikke mange som ventet, men Vipers har planer om å gi alt for å oppleve final 4-sluttspillet.

 

– Muligheten til å nå final 4 er absolutt tilstede, sier Linn. – Vi skal levere to gode håndballkamper der alle mål teller, så får vi se om vi er gode nok allerede i år.  Jeg har trua!  Vi kommer til å få oppleve en bra stemning i hallen her nede. Tidligere har det vært en del fans som er ville på tribunen. Men god stemning og mye bråk er bare positivt for oss, avslutter hun.

 

 

Hovedbildet er fotografert av Terje Refsnes.