Uten serietap i AQ denne sesongen

Vipers dro i land 8-målsseier over Tertnes.

.
Onsdag 10. april 2019

På halv maskin vant Vipers med åtte mål over sølvkandidat Tertnes i kveld.  Vipers førte hele kampen og selv om Bergenslaget kun var ett mål bak på 18-17 i starten av andre omgang var de aldri i nærheten av å ta poeng i Aquarama i kveld.

Kampen mellom Storhamar og Larvik var jevn hele veien og hadde det vippet Larviks vei og Tertnes hadde tatt poeng mot Vipers, ville de blåkledde ha innkassert sølvmedaljen.  Men som nevnt, det var aldri fare for at den gode hjemmestatistikken til årets seriemester skulle ryke.  Vipers er dermed ubeseiret på hjemmebane både i serie og cup denne sesongen.

Eline Fagerheim ble kåret til banens beste spiller etter en svært god kamp.  Som sist mot Larvik fikk Eline tillitt i 60 minutter og hun fremstod i dag som en spiller med stor tro på seg selv og hun tok «alt» som kom i begynnelsen av kampen.  De første 12 minuttene klarte Tertnes kun å overliste Eline en gang.

Eline Fagerheim ble kåret til BBFoto: Terje Refsnes

Vipers viser med denne seieren at de har kommet noen steg videre når det gjelder takle å spille midtukekamper mellom oppgjør i Champions League.  Søndag kveld var Vipers i Montenegro og vant første kvartfinale med fem mål.  Allerede på lørdag spilles returoppgjøret som vil avgjøre om det blir spill i Final Four 10.-12. mai.  Hjemmelaget hadde ingenting annet enn æren å spille for i kveld, mens motstander Tertnes var på sølvjakt.

Det ble ingen stor kamp av noen lagene i Aquarama i kveld.  Men Vipers gjorde akkurat det som var nødvendig for å hente hjem en komfortabel seier.  Da det kladdet litt for hjemmelaget og Tertnes nærmet seg faretruende i målprotokollen og kom opp på 18-17, kunne Ole Gustav bytte innpå en uthvilt Henny Reistad som ikke var lenge på banen før hun skaffet en sjumeter til hjemmelaget.  Fra 18-17 gikk Vipers direkte opp til ledelse 22-17.  Vipers hadde også en god periode da de økte fra 24-21 til 30-21.

Eline Fagerheim bidro forresten ikke bare med redninger og kontringspasninger i dag – hun satte også to baller direkte i mål da Tertnes forsøkte sitt 7 mot 6 og 7 mot 5 spill.

Etter kampen fikk Vipers sine gullmedaljer og pokal for seriemesterskapet mens Tertnes ble tildelt bronsemedaljene.  Sølvet gikk til Storhamar.

Seriekamp i Aquarama 10. april 2019

VIPERS KRISTIANSAND – TERTNES   32-24   (14-11)

1 omg:  1-0  *  2-1  *  5-1  *  5-2  *  8-3  *  10-5  *  12-7  *  14-11

2 omg:  14-12  *  17-13  *  17-15  *  18-17  *  22-17  *  24-21  *  30-21  *  32-24