Situasjonen rundt koronaviruset og Vipers Kristiansand – Vipers

Situasjonen rundt koronaviruset og Vipers Kristiansand

Vipers Kristiansand har vært i kontakt med både Norsk Topphåndball (NTH), Norges Håndballforbund (NHF) og Kristiansands kommuneoverlege. Budskapet er at onsdagens kamp mot Aker går som planlagt for fulle tribuner.

Flere arrangementer rundt om i landet har blitt utsatt, kansellert eller blitt avholdt uten publikum. I dag har Vipers Kristiansand vært i kontakt med nevnte forbund og myndigheter for å finne ut hvilke anbefalinger de hadde før vår kamp mot Aker førstkommende onsdag.

Kommuneoverlegen i Kristiansand, Dagfinn Haarr, anbefaler at kampen spilles som normalt. Men at vi skal be folk som viser symptomer på luftveisinfeksjoner om å holde seg hjemme. I tillegg anbefaler han klubben å henge opp hygieneplakater ved dørene for å informere om hvordan man hindrer smitte.

Vi følger rådene fra nasjonale myndigheter, og det innebærer at om du har vært i et område med vedvarende spredning av koronaviruset de siste 14 dagene, må vi dessverre be deg om å ikke besøke Aquarama.

Norges Håndballforund har gitt følgende retningslinjer for håndballkamper i Norge

Vipers kommer naturligvis til å følge alle råd som har blitt gitt og gjøre sitt for å sikre at det er trygt å komme på kamp i Aquarama.

Folkehelseinstituttet skisserer flere forholdsregler for å forebygge smitte:

**Personer som er syke bør unngå å hoste eller nyse direkte på andre.

**Man bør, når det er mulig, holde minst én meters avstand til personer med luftveissymptomer.

**Når du hoster eller nyser bør dette gjøres i et papirlommetørklé, som deretter kastes etter bruk. Vask så hendene. Dersom du ikke har slikt lommetørklé, bør du hoste eller nyse i albukroken.

**Vask hendene ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.

**Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig.

**Symptomene på sykdommen er som ved andre luftveisinfeksjoner, som hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker. Dersom du mistenker at du er syk med det nye koronaviruset, bør du ta kontakt med din egen fastlege på telefon for råd og avtale om undersøkelse. Dersom du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på telefon 116117.

**Norges Håndballforbund anbefaler at lag og klubber ikke benytter spillere som har symptomer på luftveisinfeksjon.

**Følg med på Folkehelseinstituttet og Norges Håndballforbund sine nettsider for oppdatert informasjon.

Kilde: (Folkehelseinstituttet)