Søkelys på motsanderen vår: CSM Bucuresti – Vipers

Søkelys på motsanderen vår: CSM Bucuresti

Til lørdag kommer CSM Bucuresti på besøk i Aquarama, og Vipers.no har tatt en kikk på det rumenske storlaget før helgas Champions League-oppgjør.

CSM Bucuresti er et forholdsvis nytt lag, som ble stiftet så sent som i 2007, men de mangler ikke meritter av den grunn. Både den rumenske ligaen og den rumenske cupen har blitt vunnet fire ganger, i tillegg til at en Champions League-tittel og to bronsemedaljer har blitt innkassert.

Det første man må merke seg er at CSM kommer til Kristiansand uten sin desidert største stjerne. Cristina Neagu har testet positivt for korona, og er naturligvis ikke med i reisefølge. Klubben opplyser at Neagu har vært isolert fra resten av troppen og at det ikke er påvist smitte hos noen andre i apparatet.

Selv om Neagu blir hjemme mangler det ikke på gode spillere hos CSM Bucuresti. Den spilleren flest nordmenn drar kjensel på er kanskje Dragana Cvijic. Strekspilleren som rager 183 centimeter over bakken er en håndfull for enhver motstander. Crina Pintea er også en strekspiller som rager høyt over bakken. Hele 192 centimeter gjør den rumenske landslagsspilleren til en man definitivt får øye på.

I bakspillerrekka finner man blant annet Elizabeth Omoregie. Den slovenske landslagsspilleren har høyt tempo og et bra skudd. I tillegg til Omoregie finner vi Barbara Lazovic. Også Lazovic er slovensk, men hun har lagt opp på landslaget. Om vi tar bort Neagu har Lazovic vært en av de som har scoret flest mål i de siste Champions League-kampene.

På vingene vinner vi spanske Carmen Martin til høyre og franske Siraba Dembele Pavlovic. Pavlovic ble signet før denne sesongen, og mot Esbjerg sist plasserte hun fem baller i nettet. Nest mest av alle CSM-spillerne.
I buret står Jelena Grubisic. Den rutinerte målvakten har spilt for CSM siden 2015, og kommer til å gjøre sitt ypperste for å stoppe Vipers-jentene.

PS: Nora Mørk spilte for CSM Bucuresti forrige sesong, og eurohandball.com har gjort et intervju med Nora før denne kampen: https://www.eurohandball.com/en/news/en/upbeat-nora-mork-to-face-csm-in-motw/