Ny seier i Skjærgårdslekene – Vipers

Ny seier i Skjærgårdslekene

Oppkjøringen til en ny sesong handler i hovedsak om å spille inn nye spillere, nye systemer, og å finne riktig timing og samhandlng både i forsvar og i angrep. Ole Gustav Gjekstad sa, etter seieren over Larvik i går, at Vipers fortsatt hadde mye å gå på til tross for storseieren. Mot Byåsen i kveldens kamp var det nok mer tydelig å se hva Gjekstad mente etter kampen i går.

Selv om Ragnhild Valle Dahl noterte seg for kampens første scoring, var det nemlig trønderjentene som startet kampen best i Tønsberghallen. Anført av en veldig god Dina Olufsen skapte de gang på gang problemer for de rosakledte, og tilrev seg tidlig en tomålsledelse.

Men Vipers viste prov på godt spill de også. Med tre nysigneringer i startoppstillinga er det helt naturlig at det lugger litt, men både Ana Debelic og Bella Gulldén gjorde gode aksjoner, og noterte seg sågar for nettkjenning begge to. Debelic viste i tillegg at hun blir en stor forsterkning i forsvarsspillet til Vipers når hun får spilt seg varm i trøya.

Den jenta i rosa som skulle notere seg for flest scoringer før hvilen var Ragnhild Valle Dahl. Ragnhild fulgte opp storspillet fra Larvik-kampen, og satt inn fem baller før pause. Bak Ragnhild noterte nevnte Debelic, Karine Emilie Dahlum, og Sunniva Næs Andersen seg for tre scoringer hver.

Når Vipers endelig kom foran i målprotokollen, på stillingen 8-9, virket det som om jentene i rosa hadde god kontroll. Ledelsen økte til to mål før Ole Gustav Gjekstad ville ha noen ord med jentene sine.

Ole Gustav gjorde litt endringer på forsvarsspillet, og fikk jentene sine opp enda et lite hakk i intensitet og presisjon. Det gjorde at Vipers ledet med tre mål etter omtrent 20 spilte minutter i Tønsberg. Den ledelsen holdt de ut omgangen, og resultattavla viste 14-17 da lagene gikk til hvilen.

Etter pausepraten kom Vipers ut i hundre. Tremålsledelsen ble kjapt doblet til seks. Det var tydelig at Ole Gustav Gjekstad hadde fått gjort de endringene han ønsket, og Vipers så mye bedre ut både offensivt og defensivt.

En av spillerne som virkelig viste seg frem i den andre omgangen var Sunniva Næs Andersen. Hun scoret på flere måter, fra flere vinkler, både i etablert angrep, og i kontringsspillet. I tillegg til Sunniva noterte både Jana Knedlikova og Karine Emilie Dahlum seg for flere scoringer i den andre omgangen.

Byåsen hang dog lenge med, og trønderjentene kan være fornøyde med egen innsats mot det trener Atle Oliver Johansen beskrev som verdens beste håndballag etter kampen. Ole Gustav Gjekstad på sin side var mer lunken i sin oppsummering.

Vi vinner. Det er det mest positive. Det tar seg litt opp forsvarsmessig etter pausen. I dag håpte jeg at vi skulle ta et steg fremover og være litt bedre enn det vi var i går, men det er fortsatt mye å jobbe med. Vi gjør mye rart, men det må vi nesten forvente på dette tidspunktet av oppkjøringen.

Bella Gulldén kommer til å tilføre oss mye, men vi er helt nødt til å spille inn systemer og det tar litt tid. Vi må spille bedre sammen for å få det beste ut av Bella, og vi har mye å gjøre for å få det til.

Til slutt vinner Vipers komfortabelt over Byåsen. Trønderjentene gikk tomme for krefter, og Vipers går av banen med en komfortabel 11-målsseier med stillingen 20-31.