Endelig kamp igjen! – Vipers

Endelig kamp igjen!

Etter VM-pausen er endelig Vipers i aksjon igjen onsdag kveld. Et knippe spillesugne rosakledte jenter tar den korte bussturen østover for å møte den gamle storheten i Larvik. 

Høstsesongen var på mange måter en innkjøringsperiode for hva som i realiteten var et “nytt” Vipers-lag. Med flere signeringer i nøkkelposisjoner før sesongen snakket både spillere og trenere om hvor krevende det var å få samspillet og rytmen til å sitte. Det var til tider vanskelig å kjenne igjen laget som vant Champions League våren 2021, men iherdig innsats og målrettet arbeid gav Ole Gustav Gjekstad og jentene hans ting å juble for mot slutten av høstsesongen.

Det store vendepunktet kom kanskje i løpet av én uke i månedsskifte oktober/november. Da ble Storhamar sendt hjem til Hedmarken med to smertefulle tap (38-23 i cupen og 33-27 i serien), og Krim Mercator ble beseiret i Ljubljana (26-27). 

Etter de tre kampene ble Sola slått på bortebane og Aker hjemme i Aquarama i seriesammenheng, mens dobbeltseieren over Odense med 27-32 i Danmark og 31-27 i Kristiansand. Det gav en fantastisk avslutning på høstsesongen, og man kunne ta med seg en god følelse inn i ferien/VM-spill.

Nora Mørk er VIpers’ toppscorer i Rema 1000-ligaen så langt
Foto: Terje Refsnes

Nå står Larvik på motsatt banehalvdel i den første testen i 2022. Larvik slet stort i høst, og tok kun 8 poeng på 11 kamper. Det betyr at laget fra Vestfold er under nedrykkstreken før andre halvdel av sesongen tar i gang. 

For hjemmelaget i morgen er det Guro Ramberg som er toppscorer. 54 mål har det blitt på kantspilleren. 16 av de etter straffekast. Dersom vi tar bort straffekastene er det playmaker Andrea Rønning som står for flest nettkjenninger med sine 43 scoringer.

Én ting Ole Gustav Gjekstad er nødt å være fornøyd med er hvor mange av jentene hans som leverer scoringer jevnt og trutt. Det er hele fire spillere som har et snitt på over 4 scoringer per kamp. Nora Mørk, med sine 50 scorede mål på 10 kamper topper lista. Tett bak Mørk følger Marketa Jerabkova (48), Ragnhild Valle Dahl (44) og Jana Knedlikova (40). 

Kampen mot Larvik ser du på direktesport.no fra klokken 18.00, og du kan lese alt om den på Vipers.no like etter kampen er slutt.