Metz ble for tøffe i Aquarama – Vipers

Metz ble for tøffe i Aquarama

Forutsetningene var krystallklare før kveldens kamp. To poeng ville mer eller mindre sikre Vipers direkteplass til kvartfinalene i Champions League, mens en seier til Metz ville gjøre veien dit både komplisert og lang.

Og i åpningen var det kun ett lag på banen. Det franske storlaget kom til Aquarama med kun én ting i sikte: 2 poeng og dermed ville det være de gulkledde som hadde kvartfinaleplassen i egne hender. Og, utrolig nok, så brukte Vipers over ni minutter på å finne nettmaskene.

Da hadde Metz allerede fått nettkjenning seks ganger. 0-6 er uvant kost for hjemmepublikummet i Aquarama, men det var faktisk det lystavla viste. Og det var ikke kun én spiller Vipers slet med å demme opp for. Både Louise Burgaard, Meline Nocandy og Tamara Horacek, blant andre, skapte store problemer for jentene i rosa.

Det var Marketa Jerabkova som satt ballen i mål da Vipers endelig kom på scoringslista. Den tsjekkiske venstrebacken skjøt over forsvaret og i nettet bak en god Hatadou Sako i Metz’ mål. Og Vipers skulle faktisk spise inn nesten hele forspranget.

Fire scoringer på rad for hjemmelaget gjorde at det sto 4-6 på lystavla. Da hadde Ana Debelic notert seg for tre scoringer på rad. Linjespilleren løp seg fri og ble funnet av lagvenninnene sine på flott vis. 4-6 og et håp var tent i Aquarama!

Ana Debelic ble VIpers’ toppscorer mot Metz med syv scoringer.

Og Vipers hang med en god stund, men på 7-10 fikk Metz orden på spillet sitt, og det franske laget dro fra igjen. 10-17 var stygge sifre kun noen minutter før pausen, men to ungjenter gav Vipers et bedre utgangspunkt enn fryktet for den andre omgangen

To scoringer av Karine Emilie Dahlum, og en suser fra Ragnhild Valle Dahl i sluttsekundene, gjorde at det sto 13-17 da pausesignalet gikk. Etter pausepraten var det et forventingsfult Aquarama som håpet at de rosakledte skulle fullføre opphentingen.

Først og fremst gratulerer til Metz. De var mye bedre enn oss i dag og fortjente å vinne. Vi spilte rett og slett ikke på det nivået vi forventer og vil. Den dårlige starten gjorde det vanskelig, men vi klarte å komme tilbake i kampen. Uheldigvis viste vi ikke nok kvalitet verken i forsvar eller i angrep til å hente inn hele forspranget.

Jeg tror nok vi har kvalifisert oss for playoff uansett, men vi vil naturligvis komme så høyt i gruppa som mulig mtp motstanden videre. Vi har lyst å vinne hver kamp uansett motstander og arena. Vi er skuffet i kveld, men jeg syns har kurs mot en bra sesong uansett.

Ole Gustav Gjekstad

Dessverre kom det franske laget ut på banen i hundre etter hvilen. Etter kun få minutter hadde ledelsen økt fra fire mål til seks mål, og det franske laget hadde full kontroll på alt som skjedde i Aquarama. Men så våknet Marta Tomac til liv.

Fra å være seks mål bak sa det bare pang, pang, pang også var ledelsen nede kun to. Da hadde Tomac satt inn tre scoringer, pluss at Nora Mørk hadde ekspedert et straffekast i nettet. På stillingen 21-23 var det full fyr i Aquarama, og håpet levde i aller høyeste grad.

Jeg er ikke fornøyd. Jeg syns det verste var at vi ikke spilte sammen som et kollektiv. Vi spilte ikke for hverandre sånn som vi forventer, og sånn som vi har gjort i det siste. Metz var veldig aggressive og gjorde det vanskelig for oss. De tok sjansene sine, og vi lot de gjøre det de er gode til. Det er skuffende at vi ikke presterer bedre når det virkelig gjelder.

Marta Tomac

Selv om håpet var tent var det fortsatt det franske laget som styrte det som skjedde i Kristiansand. Anført av Meline Nocandy, som var helt ustoppelig i kveldens kamp, ble det vanskelig for Vipers. For mange personlige feil og misbrukte sjanser gjorde det nesten umulig å ta poeng i kveldens kamp.

Da sluttsignalet gikk i Aquarama hadde det franske laget scoret 31 mål mot Vipers sine 25 mål.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Karine Emilie Dahlum

Linjespiller: Ana Debelic