Follo sendt hjem som slakt – Vipers

Follo sendt hjem som slakt

De nybakte seriemestrene, Vipers, ønsket Follo velkommen til Aquarama søndag kveld. Og Sørlandet viste seg fra sin beste side denne søndagen. Været utenfor var praktfullt, og de fremmøtte i hallen fikk se solskinnshåndball fra de rosa.

Vi begynner bakerst. Katrine Lunde hadde åpenbart bestemt seg for at hennes mål var stengt i den første omgangen. Det første som skjedde, var at nettopp Lunde plukket er forsøk fra Tilde Alræk, og dette var kun en forsmak på hva som skulle komme.

Fremover var det Karine Emilie Dahlum som startet kampen best fra et scoringsperspektiv. Venstrebacken, som steppet inn i Nora Mørks fravær, fikk æren av å sette fire av Vipers’ seks første scoringer i nettet. Etter Dahlums show i den ene enden, og Lundes dem -5- i den andre, ledet Vipers 6-2 etter snaue ni minutter.

Ar på mange måter kampbildet satt. Vipers hadde full kontroll på alt som foregikk ute på parketten i Aquarama. Et godt forsvar gjorde Katrine Lundes jobb litt enklere, uten at vi skal ta bort noe heder fra målvaktsveteranen vår, og angrepsspillet, på tross av at det innimellom lugget litt, var av høy klasse.

På tross av at gjestene fra Follo allerede har rykket ned fra Rema 1000-ligaen var det et hardtarbeidende lag Bendik Berg sendte ut på banen. Det var nevnte Alræk som satt flest baller i mål før pause med sine tre nettkjenninger.

Etter Dahlums fire scoringer tidlig i kampen kom Marketa Jerabkova inn, og tsjekkeren var tydelig ladet skuddarmen. Fem baller smalt hun i nettet på det lille kvarteret hun spilte. Dahlum, Jerabkova, og Lundes 11 redninger (som gav en redningsprosent på 58), gjorde at de rosa kunne gå til hvilen med 16-8 ledelse.

Det er gøy å vinne og jeg syns vi gjør en bra kamp, men for min del var det veldig rart å spille mot gamle lagvenninner. Men det var gøy å se jentene igjen, og jeg har fått pratet litt med dem både før og etter kampen.

Det blir litt uvant. Jeg kjenner spillerne veldig godt, så det å forberede seg spesifikt er ikke så viktig, det er å forberede seg mentalt, og å være forberedt på at man møter kjentfolk.

Mina Hesselberg

Pausepraten var det Ole Gustav Gjekstad og Vipers som hadde mest utbytte av. 16-8 ved pause ble til 20-8 nesten før andre omgang hadde startet. Tre kontringer, to fra Jana Knedlikova og én fra Sunniva Amalie Næs Andersen, pluss én fra Ana Debelic satt standarden for det som skulle skje etter pause.

Katrine Lunde gikk og satt seg etter hvilen og ble erstattet av Evelina Eriksson. Svensken kom inn og gjorde sakene sine veldig bra. Syv redninger ble det på Eriksson på den omgangen hun spilte.

Jeg syns vi starter litt rustent. Første omgang er preget av dårlig tempo, og jeg syns ikke vi fullfører duellene skikkelig, spesielt i angrepsspillet. I andre omgang syns jeg vi hever oss. Vi får satt forsvaret og får løpt skikkelig på dem. Vi viser at vi kan score langt over 40 mål og det er deilig.

Ragnhild Valle Dahl

I motsatt ende utspilte det seg en duell om toppscorertittelen i kveldens kamp. Marketa Jerabkova, Karine Emilie Dahlum, og Jana Knedlikova fulgte hverandre som skygger. Til slutt endte alle tre spillerne med syv scoringer hver, og delte med det æren som toppscorer.

Helt på slutten av kampen kom dagens øyeblikk i Aquarama. Etter kneskaden i februar i fjor var det endelig duket for Silje Waades comeback.Waade kom inn for å skyte et straffekast til til stående trampeklapp. Waade var sikker som banken og ekspederte straffekastet i mål.

Til slutt var Vipers mange hakk for gode for Follo. 43-19 er ikke et resultat man ser veldig ofte i topphåndballen, men det var nettopp det resultatet ble i kveldens kamp i Aquarama.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Mina Hesselberg

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Karine Emilie Dahlum

Høyrekant: Tuva Høve

Linjespiller: Hanna Maria Yttereng