Utklassingsseier i Bergen – Vipers

Utklassingsseier i Bergen

Kamprapport

Det var ventet at et poengjagende Tertnes skulle by Vipers på større problemer enn det Follo gjorde sømdag ettermiddag. I den første omgangen slet dog hjemmelaget voldsomt, mens gjestene fra Kristiansand gjorde akkurat som de ville.

Riktignok var det de blåkledde fra Bergen som kom best i gang. To langskudd, først fra Thea Skarstein-Storeng, før Eva Moen hamret ballen i nettet bak Katrine Lunde. Vipers første scoring kom fra Sunniva Næs Andersen. De rosa rullet opp mot venstrekanten, og Andersen plasserte ballen mellom beina på Josefine Lien i buret.

Og det var katalysatoren Vipers trengte for å komme i gang. 3-1 ble til 3-3 etter at Katrine Lunde hadde stoppet to skuddforsøk. Det gav muligheten til to kontringer, og de ble utnyttet til fulle. Nettopp kontringshåndball var det tydelig å se at Ole Gustav Gjekstad hadde ønsket seg før denne kampen.

Undertegnede talte i hvert fall ni kontringsmål før pause, pluss at nevnte Lien i Tertnesmålet stoppet 2-3 kontringsforsøk. I denne første omgangen, som var full av tekniske feil fra hjemmelaget, kan man argumentere for at kun Lien var på det nivået man forventer. Seks redninger ble det på målvakten.

Vipers kontret som sagt hjemmelaget i senk, og det viste seg i målprotokollen. 11 av Vipers 17 scoringer før hvilen kom fra kantspillerne. 4 fra Næs Andersen, 3 fra Jana Knedlikova, og to hver fra Mina Hesselberg og Tuva Høve.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers 6-17 etter å ha hatt full kontroll på alt som foregikk i Åsane Arena den første halvtimen. Etter pausepraten var det en kamp som endret litt karakter.

Ole Gustav Gjekstad begynte å bytte litt spillere, endret litt på spillemønster, og begynte å forberede ting før det som kommer de neste ukene. Ett av de mest vellykkede trekkene var et forsøk på «7 mot 6»-spill. Ana Debelic og Lysa Tchaptchet fant begge plass inne på linja, og det skapte i perioder store problemer for hjemmelaget.

Når Tertnes klarte å stå imot strekspillerne var både kantspillere og bakspillere klare til å ta over stafettpinnen. Hele 11 Vipers-spillere noterte seg for scoring denne onsdagskvelden. Flest ble det på Mina Hesselberg, som satt ballen i mål fem ganger. Til sammen fant Vipers’ kantspillere veien til nettmaskene ved 16 anledninger. Det lover godt for det som kommer!

Jeg er stort sett fornøyd. Jeg syns vi løper bra i førsteomgang. Vi slakker litt på gassen etter pausen, men det er i alt i alt en ok prestasjon. Vi gjør mye av det vi skal, og som vi hadde avtalt på forhånd.

Ole Gustav Gjekstad til direktesport.no

Mot Follo fikk Silje Waade lov å prøve seg som straffeskyter etter det forferdelig lange skadeavbrekket hennes. I kveld var Waade tilbake som straffeskytter. To mål ble det på trønderjenta som leverte kveldens bredeste smil. Vi gleder oss til Silje er tilbake i full vigør på håndballbanen.

Det var invitert til håndballfest i Bergen, men det var bortelaget og de tre-fire tilreisende fra Rosabanden som fikk mest å juble for. 18-33 var et godt resultat å ta med seg hjem til Kristiansand.

Neste oppgave for jentene kledt i rosa er mot Romerike Ravens 10. april. Det er dagen jentene mottar gullmedaljene sine for seriespillet. Den kampen spilles i Aquarama og har avkast klokken 15.00. Billetter kjøper du i Vipers-appen eller på woow.vipers.no

Vipers’ startoppstilling:

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Marketa Jerabkova

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Nora Mørk

Høyrekant: Jana KNedlikova

Linjespiller: Ana Debelic