Hvem er Metz? – Vipers
Foto: Hans Lie

Hvem er Metz?

Metz Handball har vært Frankrikes desidert mest suksessfulle klubb de siste sesongene. I fjor var det riktignok Brest Bretagne som kom seg til Final4, men i år har Emmanuel Mayonnade gjentatt bedriften fra 2019 og tatt de blå/gule hele veien til Budapest igjen.

Laget fra nordøst i Frankrike blir ofte kalt Les Dragonnes (dragene), og Mayonnade har satt sammen et lag med klassespillere i alle posisjoner, som virkelig kan sparke fra seg mot hvem som helst.

Dersom man skal trekke frem noen er det vanskelig å komme utenom Grace Zaadi. Playmakeren returnerte til Metz sent i sesongen etter at oppholdet hennes i russiske Rostov-Don ble avsluttet. Zaadi ble tatt ut på All-Star laget under både OL i Tokyo, og under verdensmesterskapet i Spania i desember 2021. 

Katrine Lunde er alltid viktig for Vipers, og det blir hun definitivt mot Metz i morgen også.
Foto: Terje Refsnes

I tillegg til Zaadi mangler det ikke krutt verken fremover eller bakover på banen. Den høyreiste linjespilleren Astrid N’Gouan gir et spillalternativ dersom Mayonnades hurtige håndball ikke gir resultater. 

Og når man snakker om hurtig håndball er det Meline Nocandy som må nevnes. Lagets desiderte toppscorer i årets Champions League med 73 mål. Den som følger nærmest er Tamara Horacek som kom til klubben fra Siofok før denne sesongen.

Det er også verdt å nevne at i kampen i Aquarama, som Metz vant 25-31, var det nevnte Nocandy, Horacek, og danske Louise Burgaard som sto for flest scoringer. Nøkkelen i morgen blir definitivt å klare å stå imot Metz sitt hurtige angrepsspill.


Kampen mot Metz fra MVM Dome i Budapest ser du på Viasat 4 og på Viaplay fra klokken 18.00.