To poeng i sesongens første seriekamp! – Vipers

To poeng i sesongens første seriekamp!

Endelig tellende kamp igjen. Vipers-jentene hadde tatt den korte bussturen til Larvik for å møte den falne storheten fra Vestfold. Med nygsigneringene Amanda Kurtovic og Heidi Løke var det knyttet spenning til hvordan hjemmelaget kom til å fremstå.

Med et nykomponert lag har Ole Gustav Gjekstad hatt en tøff jobb i sommer med å finne et spillemønster, og i den første omgangen så det ut som om Gjekstad hadde lyktes godt i jobben sin. Én av nyervervelsene, Oceane Sercien-Ugolin, viste seg frem umiddelbart. To av de Vipers’ tre første scoringer sto den franske bakspilleren bak.

Og det var flere som ville vise seg frem. Jana Knedlikova noterte seg for fem scoringer på fem forsøk før pause, også Lysa Tchaptchet (3/3), Oceane Sercien-Ugolin (3/3), Ragnhild Valle Dahl (2/2), og Ana Debelic (1/1) var feilfrie før pausen.

I motsatt ende av banen var Katrine Lunde i det umulige hjørnet. Ni redninger før pause gav en redningsprosent på 60%. Det er i ypperste, ypperste verdensklasse, og gjorde jobben veldig vanskelig for Larvik.

Da pausesignalet gikk ledet Vipers med ni mål, og hadde scoret akkurat dobbelt så mange som Larvik. 9-18 var et mer enn godkjent resultat basert på hvordan den første omgangen utspilte seg. Etter pause var det duket for flere debuter.

Etter pausen var det Sofie Börjesson som voktet buret, og den svenske målvakten gjorde sakene sine meget bra. Fire redninger på 20 minutter ble tallene for Börjesson. De siste ti minuttene var det Julie Stokkendal Poulsen som sto i målet. Også den unge danske målvakten noterte seg for flere redninger i løpet av de ti minuttene.

Fremover på banen var det tydelig at Vipers Kristiansand har litt å gå på før spillet har satt seg helt. Det var mange gode aksjoner, men samhandlingen bar til tilder preg av at det er mange nye spillere i troppen. Men mål ble det fortsatt.

Til slutt sto det 18-35 på lystavla i Jotron Arena. Vipers hadde full kontroll mesteparten av kampen, og det var aldri noen stor tvil om hvor poengene skulle enda opp