Seiersrekken i Champions League er fortsatt inntakt! – Vipers

Seiersrekken i Champions League er fortsatt inntakt!

Brest Bretagne ble kontant sendt hjem uten poeng fra åpningskampen i Champions League forrige helg, og denne søndagen var Vipers-jentene i Slovenia for å spille én av de tøffeste bortekampene i Champions League-gruppa. Krim Mercator er et lag som satser hardt, og som etter tomålstapet mot CSM Bucuresti forrige helg var på jakt etter sine første poeng i årets turnering.

Åpningen var fryktelig jevn, og det var to fysisk tøffe lag som møtte hverandre. I den første omgangen ble det delt ut to «2-minuttere» og hele syv 7-metere. Det var på ingen måte en stygg kamp, men begge lagene tok for seg og spilte helt på grensa av hva som er lov.

De første 13 minuttene fulgte lagene hverandre tett. 7-7 etter litt under halvspilt første omgang, og ingen av lagene hadde klart å finne åpenbare svakheter hos motstanderen. Men nå tok Vipers Kristiansand over. Fire scoringer på rad fra gjestene endret kampen totalt, og på stillingen 7-11 så alt mye lysere ut.

Spesielt Jamina Roberts og Marketa Jerabkova var Vipers’ to beste spillere offensivt i denne perioden. Begge to viste frem både avslutningsferdigheter og blikket for spillet. Fire scoringer hver og utallige assist ble det for de to.

Herfra og ut kontrollerte Vipers alt som skjedde i Arena Stozice, eller de burde i hvert fall ha gjort. Men helt mot slutten av omgangen satt hjemmelaget inn en sluttspurt, og firemålsledelsen Vipers hadde fire minutter før slutt ble halvert. 11-13 ved halvtid var nok ikke urettferdig mot noen av lagene, men Ole Gustav Gjekstad skulle nok veldig gjerne ha sett at marginen var enda litt større da pausesignalet gikk.

Etter pausen var det tydelig at Ole Gustav Gjekstad hadde fått formidlet meldingene sine til spillerne, for jentene kledd i det hvite bortedraktene sine kom ut på banen i et forrykende tempo. Plutselig var ledelsen åtte mål, etter at flere Vipers’ spillere hadde levert flotte scoringer.

Ragnhild Valle Dahl notere seg i scoringsprotokollen, og det samme gjorde naturligvis Marketa Jerabkova, Anna Vyakhireva, og Jana Knedlikova. I tillegg levert Katirne Lunde flere kvalifiserte redninger som hjalp Vipers til å opparbeide seg ledelsen.

Men åtte var det største ledelsen skulle bli i Ljubljana i ettermiddag. For bortelaget slakket litt av på gassen samtidig som Krim Mercator viste prov på hvorfor de nevnes som et lag å følge med på. Godt hjulpet av flere gode redninger fra både Jovana Risovic og Barbara Arenhart i målet klarte hjemmelaget å holde avstanden på et respektabelt nivå

For Vipers Kristiansand var det nok en gang Marketa Jerabkova som ble lagets toppscorer. Hun fulgte opp praktkampen mot Brest Bretagne med åtte nye scoringer mot Krim. Nærmest fulgte Anna Vyakhireva med fem og Jamina Roberts med fire scoringer.

Katrine Lunde stoppet på 13 redninger på den offisielle statistikken. En redningsprosent på nesten 40%. Men redningene Lunde gjorde var av den viktige sorten. Gang på gang stoppet hun Krim Mercator i deres jakt på å komme på skuddhold.

Til slutt var det Vipers Kristiansand som var det klart beste laget i Slovenia, og 21-27 var et ok resultat, selv om Ole Gustav Gjekstad nok veldig gjerne skulle ha sett at seiersmarginen var på et par mål til.

Målvakt: Katrine Lunde

Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen

Venstreback: Jamina Roberts

Midtback: Marketa Jerabkova

Høyreback: Anna Vyakhireva

Høyrekant: Jana Knedlikova

Strekspiller: Ana Debelic