Viktig seier i Champions League! – Vipers
Vipers - FTC 7.1.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Viktig seier i Champions League!

Før dagens kamp lå motstander FTC-Rail Cargo Hungaria på femteplass i gruppa med ni poeng mens Vipers lå på andreplass med tretten poeng. Ville Zsuzsanna Tomor, som fikk en varm velkomst av Vipers-publikummet, kunne lage trøbbel for gamle lagvenninner? Kampen om den viktige andreplassen i gruppa tilspisser seg nå, og Vipers møter lag nummer fem, fire og tre på tabellen i løpet av to uker. Mye vil være avgjort i løpet av de kommende tre kampene, så det er en spennende tid for Vipers.

Jevn førsteomgang

Det var FTC som sørget for kampens første mål, men Lysa Tchaptchet Defo var rask med å utlikne for Vipers før Mina Hesselberg sørget for at Vipers var i ledelsen. Lagene fulgte hverandre tett i kampens første minutter, før Vipers fikk en god periode og ledet med tre mål, 7-4 etter drøye ti minutter.

Vipers – FTC-Rail Cargo Hungaria 7.1.20223. Foto: Terje Refsnes.

FTC-benken valgte å ta timeout, noe som så ut til å hjelpe gjestene. Etter 14:14 var Vipers ledelse redusert til ett mål, 8-7 og etter sytten minutt var stillingen uavgjort, 9-9.

Utover i omgangen var det gjestene som var det beste laget og førte kampen og var, ved et par anledninger, oppe i en tomålsledelse, 10-12 og 11-13. Mot sluppen av omgangen kom imidlertid Vipers tilbake og lagene kunne gå til pause på stillingen 15-15, i en omgang hvor Markèta Jerabkova sørget for seks av Vipers mål.

Intens og spennende andreomgang

Det ble en jevn og energisk start på andreomgangen, hvor de to lagene vekslet på føringen. Etter å ha brent et par sjanser i begynnelsen av omgangen, kom Anna Vyakhireva sterkt tilbake med flere flotte skåringer.

Første halvdel av andreomgang var intens og jevn, og var preget av tette dueller og tøft spill. Markèta Jerabkova måtte forlate banen med neseblod etter å ha fått et kne i ansiktet. Markèta var inntil skaden, den svært viktig spiller for Vipers med sju mål, så hjemmelaget merket at hun forsvant fra banen. Halvveis i omgangen var stillingen 22-22, og vi gikk mot en spennende avslutning på kampen.

På stillingen 24-24 og med sju minutter igjen av kampen, fikk Ragnhild Valle Dahl en tominutter for Vipers, imidlertid klarte ikke FTC å utnytte dette i og med at de kort tid etter fikk sin spiller Katrin Gitta Klujber utvist i to minutter.

Med to minutter igjen av kampen, gjør to av kampens Vipersprofiler hver sitt viktige grep, Anna Vyakhireva spiller inn til Ana Debelic som sørget for 27-26, før Katrine Lunde redder skuddet fra Dragana Cvijic i det påfølgende angrepet. Til tross for mye action i sluttminuttene, endte kampen 27-26 til Vipers.

Toppskårer for FTC ble Emily Bölk med åtte mål, mens toppskårere for Vipers ble Anna Vyakhireva og Markèta Jerabkova, med sju mål hver. Anna Vyakhireva ble av publikum kåret til Vipers beste spiller i dagens kamp.

For flere detaljer fra kampen, sjekk hos Fædrelandsvennen (+), Følg Vipers-FTC i Champions League og chat med vår reporter – fvn.no, eller sjekk statistikken hos EHF, Vipers Kristiansand 0:0 FTC-Rail Cargo Hungaria – Group Phase | EHF Champions League (eurohandball.com).