Nok en seier i Champions League! – Vipers
Vipers Kristiansand - Krim Mercator Ljubljana 4.2.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Nok en seier i Champions League!

Vipers er, som kjent for de fleste, allerede klare for kvartfinale ved at de har sikret seg andreplassen i gruppa. Det var fremdeles mulig å innta førsteplassen i gruppa, men da måtte trolig dagens motstander, Krim Mercator Ljubljana, slås. Før dagens kamp lå Krim på syvendeplass i gruppa, á poeng med SG BBM Bietigheim, som hadde den viktige sjetteplassen, og dermed også siste plass i playoffen, hvor de siste kvartfinaleplassene skal fordeles. Krim hadde altså mye å spille for i dagens kamp.

Strålende angrepsspill i første omgang!

Etter at det var gjestene som skåret kampens første mål, tok vertene over og hadde stålkontroll på åpningsminuttene og ledet både 4-1 og 5-2. Etter den forrykende åpningen, jevnet imidlertid stillingen og spillet seg noe ut, men Vipers beholdt føringen på kampen.

Etter 10:42 var det imidlertid balanse i regnskapet igjen, da Jovanka Radicevic satt inn 8-8 på en retur, etter at Katrine Lunde reddet en sjumeter. Halvveis i omgangen var Vipers igjen i føringen med to mål, 11-9, etter at Anna Vyakhireva sørget for Vipersskåring i undertall, etter at Ana Debelic hadde pådratt seg Vipers sin tredje tominutter før omgangen var halvspilt (Vipers pådro seg fire sjuminuttere, mens Krim nøyde seg med en i første omgang).

Bakerst sto målvaktene, både Katrine Lunde og Sofie Börjesson, godt, både i det ordinære forsvarsspillet, men også på sjumetere (Krim skårte kun på tre av de seks sjumetere de ble tildelt i den første omgangen). Keeperspillet var således med på å sørge for at Vipers kunne gå opp i en tremålsledelse etter 20 minutter, da Anna Vyakhireva satte inn 13-10.

I den siste tredjedelen av omgangen fikk Vipers virkelig vist hvem som bestemte på banen. Anført av Anna Vyakhireva (fire mål), Jamina Roberts (fire mål) og Markèta Jerabkova (fem mål), viste hjemmelaget ved flere anledninger frem strålende angrepsspill, og kunne til slutt gå til pause med en fullt fortjent femmålsledelse, 20-15.

God kontroll i andreomgang

Vipers startet andreomgangen som de avsluttet den første, med strålende angrepsspill med Anna Vyakhireva, Markèta Jerabkova og Jamina Roberts i hovedrollene. Bakerst vartet Katrine Lunde opp med flere klasseredninger.

Ti minutter ut i omgangen var Vipers sin ledelse økt til åtte mål, 27-19, og halvveis i omgangen sørget Ragnhild Valle Dahl for en nimålsledelse, da hun satt inn 30-21 på en sjumeter.

Vipers hadde god kontroll på kampen og begynte å rullere litt på laget, noe som førte til litt mer rotete spill, og flere brente sjanser. Med drøye åtte minutter igjen, var Vipers ledelse redusert til seks mål, 31-25, uten at hjemmelaget hadde mistet kontrollen på kampen av den grunn. Kampen ebbet ut med femmålsseier til hjemmelaget, 36-31.

Toppskårere for hjemmelaget ble Anna Vyakhireva og Markèta Jerabkova med åtte mål hver, tett fulgt av Jamina Roberts med sju. Anna Vyakhireva ble i tillegg kåret til banens beste for hjemmelaget.

Når det gjelder førsteplassen i gruppa, må vi smøre oss med litt tålmodighet. CSM Bucuresti møter Brest Bretagne Handball i morgen, før de to konkurrentene bytter motstandere i den siste runden av gruppespillet.

Seieren er sikret! Vipers Kristiansand – Krim Mercator Ljubljana 4.2.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

For flere detaljer fra kampen, sjekk Fædrelandsvennen sin livedekning(+), Vipers jakter gruppeseier. Følg Champions League-kampen direkte – fvn.no, eller EHF sin livedekning/kampstatistikk, .