Norgesmestre for sjette år på rad! – Vipers
Norgesmester sesongen 2022/23! Foto: Vipers Kristiansand.

Norgesmestre for sjette år på rad!

Etter å ha slått ut Storhamar og Byåsen i fredagens semifinaler, var det Sola og Vipers som skulle møtes i dagens NM-finale (les NHF sin oppsummering av fredagens semifinaler her: https://www.handball.no/nyheter/2023/02/nm-kvinner-semifinale-final8/. Selv om Vipers ikke overbeviste veldig i sin seminfinale mot Byåsen, måtte de finne seg i å være skyhøye favoritter før kampen.

Tam førsteomgang

NM-finale Sola – Vipers 26.2.2023. Foto: Vipers Kristiansand.

Vipers stilte med en noe uvanlig startoppstilling i dagens kamp:
1: Sofie Emma Rebecca Börjesson
14: Tuva Ulsaker Høve,
6: Oceane Anais Anaelle Sercien-Ugolin
17; Katarina Jezic
11: Silje Katrine Waade (Forsvar)/13 Anna Vyakhireva (Angrep)
9: Jamina Caroline Roberts
27: Sunniva Amalie Næs Andersen

Hvorvidt det var finalenerver som spilte inn, vites ei, med de første minuttene av kampen var rotete og preget av personlige feil fra begge lag. Etter at de ti første minuttene var ferdigspilte, klarte imidlertid Vipers å feste et vist grep på Sola, i det at de klarte å etablere en tomålsledelse. Halvveis i omgangen ledet Vipers 5-7.

Sola ga seg ikke. og de klarte å tette igjen Vipers sitt forsprang, og lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen. Etter hvert kom også flere av de «etablerte» Vipersspillerne på banen, og etter 23 minutter klarte Vipers igjen å etablere en tomålsledelse, ved at Sofie Emma Rebecca Börjesson reddet et skudd i fra Sola og Ragnhild Valle Dahl satte inn 8-10 i det påfølgende angrepet.

Vipers hadde, mot slutten av omgangen klart å etablere en firemålsledelse, 10-14, mye takket være omgangens store spiller, Anna Vyakhireva, sine fem mål. Sola kjempet imidlertid hardt de siste par minuttene og klarte å redusere Vipers sitt forsprang og kunne gå til pause med 12-14.

Vipers så ut til å ha god kontroll på kampen, men, som i semifinalen mot Byåsen, satt man som tilskuer og ventet på at de skulle sette inn et nytt gir, og få avgjort kampen.

Bedre andreomgang sikret ny NM-tittel!

Oceane Anais Anaelle Sercien-Ugolin setter inn 14-15 etter 33:45 i finalen mellom Sola og Vipers 26.2.2023.

Det var Sola som åpnet den andre omgangen best, og etter drøye tre minutter hadde de utliknet Vipers ledelse til 14-14. Men det hjalp ikke så mye, for Vipers sitt maskineri så ut til å hadde våknet og etter tolv minutter var Vipers i føringen med fem mål, 15-20.

Nå så det ut som om Vipers hadde satt inn ekstra gir, drøyt halvveis i omgangen, var Vipers sin ledelse økt til seks mål, 16-22, og det så ut til å gå veien!

Etter drøye 21 minutter pådro Ragnhild Valle Dahl seg en tominutter og Sola så en mulighet til å spise innpå Vipers sitt forsprang, noe de i liten grad lyktes med. Sola ga seg imidlertid ikke, og med fem minutter igjen å spille var forspranget redusert til fire mål, 22-26.

Nærmere kom Sola imidlertid ikke, og i kampens siste minutter viste Vipers et stående Vipers-publikum at de er en verdig Norgesmester!

Sofie Emma Rebecca Börjesson spilte hele kampen for Vipers og gjorde en bra innsats mellom stengene. Banens beste, slik jeg så det, og toppskårer for Vipers (sju mål), var Anna Vyakhireva. Jamina Caroline Roberts ble av en jury kåret til Vipers sin beste spiller i finalen.

For flere detaljer fra kampen, sjekk ut Fædrelandsvennens dekning (+), https://www.fvn.no/sport/vipers/i/GMOwqm/foelg-vipers-i-jakten-paa-aarets-foerste-tittel, og Håndballforbundets livedekning av kampen, https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=7751008.