Nå braker det løs i Budapest – Vipers
Vinnere Champions League 2020/2021. Foto: Terje Refsnes.

Nå braker det løs i Budapest

Det uttalte målet til Vipers i Champions League er å nå Final4, og som både apparatet rundt laget og spillerne selv sier «når man er der kan alt skje». En lang og tøff sesong, med spill i tre hjemlige turneringer og Champions League, har ledet til dette klimakset i mektige MVM Dome i Budapest foran 20,000 tilskuere.

Lagene som har kvalifisert seg i år er, foruten Vipers Kristiansand, danske Team Esbjerg, og de to ungarske lagene FTC og Györ. Om man tar en titt på hva bookmakerne sier dagen før avkast er Györ favoritter, Team Esbjerg rangeres som nummer to, mens Vipers Kristiansand er rangert som nummer tre. Disse tre lagene er tippet ganske jevne, mens FTC er sett på som store outsidere.

Györ er håndballstormakten over alle håndballstormakter. Det ungarske laget har vunnet Champions League fem ganger, og er storfavoritt uansett kamp og motstander.I fjor tapte de som kjent i finalen mot Vipers, og foran et kravstort hjemmepublikum kommer det til å være et enormt press på Györ. Troppen består av kjente navn og spillere i alle posisjoner. For nordmenn er naturligvis Stine Bredal Oftedal og tidligere Vipers-spiller Kari Brattset Dale mest kjent. Veronica Kristiansen og Silje Solberg har begge kontrakt med Györ, men er for tiden gravide. I tillegg til de norske er både slovenske Ana Gros, svenske Linn Blohm, og franske Estelle Nze-Minko spillere å se opp for.

Får vi se nye jubelscener som dette i helga?
Foto: Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Danske Team Esbjerg er et lag spekket med stjernespillere, og de to største er kanskje to tidligere Vipers-spillere. Både Henny Reistad og Nora Mørk spiler for Jesper Jensens lag. Man finner også Sanna Solberg-Isaksen, Marit Røsberg Jacobsen, Kristine Breistøl, og Vilde Ingstad i danskenes tropp. Når man sper på med spillere som Mette Tranborg og Katrhrine Heindal er det et slagkraftig mannskap Jensen har til disposisjon. I fjor tapte laget i semifinalen mot Györ, før de også tapte bronsefinalen mot franske Metz.

Et andre ungarsk lag har kvalifisert seg for Final4. Budapest-laget Ferencvaros, også kjent som FTC, kommer til å ha den største støtten i ryggen. I Ungarn meldes det om at så mange som 15,000 av de 20,000 i MVM Dome kommer til å være «Fradi»-supportere. Laget har vært i Champions League-finalen to ganger, men har enda ikke vunnet turneringen. Laget består i stor grad av ungarske spillere, krydra med noen få utenlandske innslag. Andrea Lekic fra Serbia nederlandske Angela Malenstein, og tyske Emily Bölk er tre av dem. Den største stjernen deres er dog egenprodusert. Katrin Klujber tok Champions League med storm for noen sesonger siden, og har siden vært ekstremt viktig for klubben. I tillegg blir det et hyggelig gjensyn med Zsuzsanna Tomori som returnerte til sin hjemby før denne sesongen.

Semifinalene spilles lørdag, før bronsefinalen og finalen spilles søndag ettermiddag. Kampene kan man se på Viasport sine plattformer.

Lørdag:
15:15 | Györ – Vipers Kristiansand
18:00 | FTC – Team Esbjerg

Søndag:
15:15 | Bronsefinale
18:00 | Finale