Jeg tror hele Aquarama så at det var en helt annen glød. – Tomas Hlavaty – Vipers

Jeg tror hele Aquarama så at det var en helt annen glød. – Tomas Hlavaty

Etter seieren mot FTC i går kveld fikk Vipers.no en lengre prat med hovedtrener Tomas Hlavaty. Slovaken snakket åpent om kampen, om noen taktiske disposisjoner, og veien videre.

Tomas! Si litt om kampen fra ditt perspektiv

Det var en tøff start. En kjempetøff Champions League-kamp mellom to veldig gode lag. Det var mål etter mål, og jeg følte at det var egentlig et spørsmål om hvem som kom til å gjøre den første feilen. Vi slet litt med å finne ut av samarbeidet mellom Andrea Lekic og Dragana Cvijic, og vi måtte gjøre noen endringer før vi løste det.

Ja, for du byttet litt rundt og satte Luisa Schultze sammen med Lysa Tchaptchet i midtforsvaret for å demme opp?

Nettopp. Når man sliter mot et bestemt trekk, må man gjøre endringer. Dersom angrepet møter det samme hver gang blir det enkelt for dem å fortsette med det samme dersom ikke vi endrer på ting. Vi ville at de skulle begynne å tvile på seg selv, og vi ville gjøre det vanskelig for dem. Det er et samarbeid som alle kjenner godt til, og som alle forbereder seg for, men de gjør det så bra at det er vanskelig å stoppe det.

Hva med den andre omgangen?

De første ti minuttene etter pause var nok de beste 10 minuttene siden jeg ble hovedtrener. Angrepsspillet fløt fantastisk, og vi scoret mange flotte mål. Etter hvert kunne vi gjøre noen bytter og gi flere spillere muligheten til å vise seg frem. Det er kjempeviktig for oss å få flere spillere i gang sånn at vi har flere spillere på et høyt nivå vi kan bruke utover i sesongen.

Jamina Roberts var toneangivende i gårsdagens Champions League-kamp, og ble kåret til kampens beste spiller av Aquarama-publikummet
Foto: Martine S. Alvær

Hva var den store endringen etter pause?

Jeg er ikke så sikker på om det var en stor endring, men etter Ikast-kampen var det mange som ville vise seg frem i starten, og det var mange som ville gjøre gode aksjoner. Det led vi litt av i starten. Når vi klarte å ta ledelsen like før pause ga det spillerne en veldig fin inngang til pausepraten. Der snakket vi om viktigheten av å holde oppe det samme trykket, og å fortsette å fokusere på oss selv. Når det fortsatte etter pause fikk jentene en voldsom selvtillit, og det ble enkelt for dem å spille med ro og gjøre ting enkelt og nøye. Det er jeg veldig fornøyd med.

Vi fikk også se det Vipers-fansen håper er starten på at den nye bakspillerrekka begynner å finne hverandre. Si litt om det.

Du tenker på Lois (Abbingh), Anna (Vyakhireva), og Jamina (Roberts)? De var gode i dag. De er eksepsjonelle håndballspillere, men de trenger tid på å bli kjent og på å finne rytmen med hverandre. Jeg håper vi så starten på deg i dag, men jeg vil ikke kun snakke om de tre. Vi har et lag med veldig mange gode spillere. I dag kom for eksempel Oceane (Sercien-Ugolin) inn og gjorde en kjempejobb. Det gjør det vanskeligere for motstanderen å vite hva vi kommer til å gjøre.

Og fortsettelsen?

Fortsettelsen er lik som alltid. Den siste uka har vi snakket mye om at vi måtte spille med en helt annen energi, at vi måtte samhandle på en helt annen måte i angrep, og at vi måtte klare å omsette mulighetene våre i mål, Det gjorde vi til gangs i kveld, og det er det vi skal fortsette med. Jeg er kjempefornøyd med innsatsen, lagmoralen, og energien jentene viste i dag. Jeg tror hele Aquarama så at det var en helt annen glød. Jentene viste at vi tar store steg hver eneste dag, og jeg kan bare takke dem for innsatsen i dag. Nå har vi en fridag i morgen, også er det «back to work» igjen mandag morgen.