Jeg er utrolig stolt over at jeg får muligheten til å spille i rosa. -Luisa Schulze – Vipers
Krediteres: Martine S. Alvær

Jeg er utrolig stolt over at jeg får muligheten til å spille i rosa. -Luisa Schulze

Det var nok mange som sperret opp øynene da Vipers Kristiansand signerte Luisa Schultze før denne sesongen. Den 190 centimeter høye linjespilleren spilte for Metz forrige sesong, og tyskeren har vært en fin tilvekst både på og utenfor banen.

Først og fremst, Luisa, hvordan har de første månedene dine i Vipers Kristiansand vært?

Det har vært helt fantastisk å være her, og de første kampene har vært veldig bra selv om ikke alle resultatene har gått vår vei. Det er veldig fint å spille med disse jentene, for denne klubben, og jeg er utrolig stolt over at jeg får muligheten til å spille i rosa.

Hva med utenfor banen? Tok jentene deg godt imot, og fant du plassen i gruppa fort?

Jentene gjorde det kjempenkelt for meg å bli en del av gruppa. Alle var så imøtekommende, både laget, trenerne, administrasjonen, og supporterne. Også hjelper det selvfølgelig at vi spiller fin håndball!

Luisa Schulze takker Aquarama etter seieren mot Storhamar
Foto: Martine S. Alvær

Og på banen? Har det vært som du trodde på forhånd?

Tomas viser at han stoler på meg. Han har gitt meg masse spilletid, og jeg er kjempeglad for det. Da jeg var i Metz kom jeg midt i sesongen, og det var kjempevanskelig å finne min plass både på og utenfor banen. Her kom jeg før sesongen startet, og jeg har hatt tid til å finne min plass. Jeg er veldig fornøyd, og jeg gir alltid 100% da jeg får muligheten. Jeg håper inderlig at jeg kan gi noe tilbake til laget og klubben for den tilliten de viser meg.

Etter to måneder kjenner vi hverandre bedre og bedre, og hun har vært en veldig fin tilvekst til både laget og gruppa. Nå begynner vi å forstå hva hennes beste egenskaper er, og vi klarer å utnytte de på en mye bedre måte. Det kommer bare til å bli bedre og bedre utover i sesongen, og jeg er glad for at Luisa jobber knallhardt for at vi skal nå målene våres.

Tomas Hlavaty

Hva vil du si er dine største styrker på håndballbanen?

Min største fordel er naturligvis fysikken min. Jeg er høy og sterk, og jeg gjør mitt beste for å bruke de styrkene for alt det er verdt. Når jeg er så høy skal jeg klare å få tak i noen baller både i forsvar og i angrep, og jeg håper det er noe vi kan utnytte resten av sesongen. 

Hvordan har det vært å flytte til Norge, til Kristiansand?

Utenfor banen har det også vært kjempefint, og jeg har ikke ett vondt ord å si. Jeg liker Kristiansand veldig godt. Jeg liker størrelsen på byen, den er koselig, vakker, og folket virker veldig hyggelige.

Og, til slutt, hvordan ser du for deg resten av sesongen?

Vi tar fremtiden litt kamp for kamp. Vi vil alltid vinne, og vi jobber kjempehardt for det. Det lover jeg at vi skal fortsette med, og vi kommer bare til å bli bedre og bedre utover i sesongen.