Bli kjent med de frivillige – Gunnar Homme – Vipers

Bli kjent med de frivillige – Gunnar Homme

I en artikkelserie fremover vil vi presentere noen av alle de uvurderlige frivillige som stiller opp for Vipers Kristiansand dag og natt. Først ut har vi en pensjonert politimann som er leder for gjengen som sørger for at hallen er perfekt til alle hjemmekampene våre.

Gunnar Homme mottar Frivilligstipendet 2023 på vegne av de frivillige i Vipers Kristiansand
Foto: Hans Lie

Først og fremst, hvem er du?

Jeg Gunnar Homme, og er en 71 år gammel pensjonist. Jeg bor på Tangen og er tidligere politimann. I hverdagen prøver jeg å holde en viss kroppslig aktivitet med spaserturer, besøk på treningssenter, og turer i både Baneheia og på Odderøya. Når det er uvær blir det ofte skjermtid med enten slektsgransking eller sjakk via internett.

Var du aktiv i lag og foreninger som ungdom?

Som ung var jeg medlem av både speideren, idrettslaget, og musikkorpset. Jeg har aktivt spilt fotball, har drevet med friidrett, samt bedriftshåndball senere i livet. Jeg har også vært trener for barn i fotball, samt vært fritidsleder på en ungdomsklubb.

Hvordan ble du en del av frivilligheten i Vipers Kristiansand?

Kona mi har vært aktiv håndballspiller i mange år, samt at hun etter endt karriere var trener i Randesund idrettslag. Hun kjenner flere av de frivillige i Vipers, og på den måten ble jeg fanget opp i det systemet.

For å bli en del av Vipers Kristiansands frivillighetsgruppe sender du en Mail til aleksander@vipers.noHva er dine oppgaver som frivillig?

Jeg er en del av gjengen som har med rigg av hallen å gjøre. Vi har ansvaret for å legge gulvet på Champions League-kampene, få på plass tribunene med hjelp av russeguttene, og ellers ferdigstilling av arenaen. Det er de viktigste arbeidsoppgavene, men vi stepper også inn dersom det trengs andre plasser.

Hva er det som gjør at du fortsetter å være frivillig/hva får du ut av å være frivillig?

Jeg er far til fire voksne gutter, og med flere barnebarn og oldebarn gir det meg mye å kunne vise dem hvor fint det er å ha positive ting å gjøre på fritiden. I tillegg er det kjempekoselig å kunne treffe kjente flere ganger i uken gjennom Vipers, det holder meg i god aktivitet, gir god styrketrening, det holder hodet i gang, og jeg har hele tiden noe å se frem til.

Det å fremstå som en leder for blant annet russeguttene gir meg også mulighet for å kunne påvirke positivt, i tillegg til at det hjelper meg å forstå hvordan mine etterkommere på den alderen tenker og ser på ting. Det å få positive tilbakemeldinger fra både russeguttene og gruppa mi er også veldig inspirerende for meg.

Hva vil du si til folk som vil være med å bidra, men som er på gjerdet av forskjellige grunner?

Jeg prøver hele tiden å rekruttere folk, og jeg forteller dem om Vipers-miljøet, hvor inkluderende det er, og hvor mye det gir meg. Jeg synes alle burde prøve å komme minst én gang for å se hvordan det foregår. Man trenger absolutt ikke komme hver gang, eller alle dager, men man kan bidra når man har mulighet til det.