Storfint besøk til årets bamsekamp – Vipers

Storfint besøk til årets bamsekamp

Onsdag kveld kommer Camilla Herrem og Sola på besøk i Aquarama til den nå tradisjonrsike bamsekampen til inntekt for Stine Sofies Stiftelse. I samarbeid med McDonald’s skal publikum kaste bamser som de enten har med seg hjemmefra, eller kjøper i hallen før kampen, som vi samler inn og leverer til Stine Sofies Stiftelse og til Blå Kors sin Barnas Stasjon.

I tillegg til bamser blir det ansiktsmaling, konkurranser, og loddsalg i foajeen før kampen. Aquarama er på vei til å bli utsolgt, og vi håper på en fantastisk stemning på tribunen og at jentene leverer festhåndball på banen. På dagens trening så jentene heltent ut, og Lois Abbingh er tilbake i full trening etter en sykdomsperiode.

Dagens trening var bra! Vi hadde noen tøffe situasjoner i forsvaret, og de viser at vi er der vi skal være, og at vi er på et bra nivå. Laget er klare for i morgen.

Jeg er heldigvis frisk igjen. Jeg er kanskje ikke 100%, men det tar alltid litt tid etter at man har hatt en lengre sykdomsperiode, men jeg føler meg mye bedre og jeg er veldig glad for at jeg er tilbake på trening sammen med laget.

Forsvaret er det aller viktigste. Vi må være solide bak og gi oss selv muligheten til å kontre og få enkle scoringer. I den første kampen tok Sola tempoet ut av kampen, men vi må bare spille vår håndball med det tempoet vi har lyst å spille i. Det er vår styrke, og det er den vi må utnytte.

Mot gode lag må man ha gode taktikker, og jeg syns Sola gjorde det fint i den første kampen. Det er frustrerende fordi man gjerne vil avslutte angrepene fort og bygge en ledelse, men når man vet at man får færre angrep enn vanlig blir man litt stresset og det er fort å gjøre feil. Vi vet dette, og vi må bare minimere våre tekniske feil og ta de gode scoringsmulighetene vi kommer til.

Det er vanskelig å forberede seg mot sånne triks, men det går an å være mentalt forberedt for dem. Som jeg sa må vi minimere de tekniske feilene og ta mulighetene vi får offensivt. Jeg føler også at vi er et mye bedre lag nå enn da vi møtte dem i høst, og jeg er ganske sikker på at morgendagens kamp blir annerledes.

Lois Abbingh
Lois Abbingh er tilbake etter en sykdomsperiode og forventer en tøff og spennende kamp mot Sola
Foto: Martine S. Alvær

Sola er et lag som alltid skaper vanskeligheter for motstanderne sine. I bortekampen i Åsenhallen i fjor høst ble det en jevn affære, og Steffen Stegavik og de gulkledde gjorde alt i sin makt for å gjøre livet så surt som mulig for Vipers-jentene. Til slutt ble stillingen Sola 22-25 Vipers Kristiansand, og om vi tar bort bortekampen mot Krim Mercator er det den kampen Vipers har scoret færrest mål i.

I den kampen var Jamina Roberts lagets toppscorer med fem scoringer, mens Anna Vyakhireva ble kåret til banens beste etter fire scoringer og syv målgivende pasninger. Nettopp Vyakhireva og Roberts har vært to av de rosas mest stabile og viktige bidragsytere denne sesongen, og det er ingen grunn til å tro at det skal stoppe hjemme i Aquarama i morgen.

Det er en veldig interessant kamp, syns jeg. Sola har levert gode resultater både i serien og i European League. De spiller flott håndball, og det er alltid gøy å spille mot dem. Jeg vil si at det er noen offensive kvaliteter og systemer vi må være forberedt på, også vet vi at de har noen landslagsspillere som er veldig, veldig farlige. Vi må, som alltid, være 100% fokusert og forberedt. Vi må jobbe som et kollektiv i forsvar, være tålmodige, og være presise i angrepene våre.

Håndball er en prosess som varer en hel sesong. Jeg føler at vi, spesielt i de siste kampene, ser bedre og bedre ut, og tingene sitter bedre nå enn det de gjorde i fjor høst. Jeg vet at Steffen [Stegavik] liker å overraske, men vi har noen triks i ermet vi også.

Tomas Hlavaty

Kampen mot Sola har avkast klokken 18:15. Aquarama begynner og fylles opp, men det er fortsatt noen ledige plasser igjen. Skal du på håndballkamp i morgen anbefales det å kjøpe billettene dine NÅ!