Suksess i bamsekampen – Vipers

Suksess i bamsekampen

Nummer en mot nummer tre på tabellen er alltid oppgjør med mye nerve. Når det i tillegg var Vipers Kristiansand på den ene sida, og Sola HK på den andre var det duket for fest i Aquarama. Feststemte Sørlendinger hadde møtt opp i hopetall til årets Bamsekamp, og Vipers-jentene bød opp til fest i åpningen av kampen.

Sunniva Amalie Næs Andersen startet riktignok kampen med å sette ballen i stolpen, men deretter fant de rosa nettmaskene med nesten alt de prøvde på. Anna Vyakhireva var den første som kom i scoringsprotokollen da hun fintet seg gjennom Sola-forsvaret og satt ballen via bakken og i mål.

Lois Abbingh returnerte fra sykdom og leverte to flotte scoringer

Deretter gikk det slag i slag. Da Steffen Stegavik på Sola-benken tok kampens første timeout etter 13 minutter ledet Vipers 9-5 Taktikken hans til kveldens kamp var litt annerledes enn i det motsatte oppgjøret i fjor høst. Sola satt ikke fyr på kampen, men denne gangen gikk det i grei fart fremover på banen da de gule vant ballen.

Kampene mot Sola er alltid morsomme. De kommer hit for å gi oss kamp, og det var jevnt lenge. Det var en bra kamp selv om det ikke går på skinner i alle periodene, men sånn er håndballen. De står mye 7-6 ot oss, og de gangene vi ikke klarer å utnytte det og de kommer til gode sjanser er det vanskelig å straffe de på det, men med en gang vi får tatt noen baller og skutt på åpent mål får man dratt fra litt.

Det er veldig gøy å få så mye tillit, og å være lagets toppscorer i serien. Det setter jeg utrolig stor pris på, og jeg er veldig glad for det. Man jobber for det hver eneste dag, og det er kjempegøy å få den tilliten.

Tuva Ulsaker Høve

Etter 20 minutter fikk Vipers en 7-meter og Sola fikk en spiller utvist. Tuva Ulsaker Høve satt ballen i mål og ledelsen var på fem mål, 12-7. Men nå knakk Stegavik og Sola Vipers-koden. Tre scoringer på rad fra Maja Magnussen gjorde at det sto 13-11 og det var full spenning i kampen igjen.

Derfra og ut omgangen handlet dog alt om jentene kledd i rosa. To ganger Jana Knedlikova, to ganger Oceane Sercien-Ugolin, og en underarm fra Marta Tomac i omgangens siste sekund gjorde at lagene gikk til hvilen på stillingen 17-12.

I pausen fikk vi se Aquarama på sitt vakreste. Tilskuerne hadde tatt med seg hundrevis av bamser som ble kastet ut på banen. Hele 10 søppelsekker ble samlet inn, og blir overlevert Stine Sofies Stiftelse og Blå Kors sin Barnas Stasjon. En fantastisk oppslutning som vi takker så mye for!

Hundrevis av bamser ble kastet ut på banen i pausen

Det var en veldig god start. Vi jobbet bra i forsvar, og vi skapte mange muligheter. Vi bommet på noen sjanser, men det er sånn som skjer. Vi spilte periodevis fantastisk håndball. Utover i kampen prøvde Sola å spille mange pasninger inn til linja, og det slet vi litt med. Vi må jobbe videre med det for å bli enda bedre i forsvar.

Den andre omgangen spilte Sola 7-6 nesten hele tida. Jeg syns det var en håndballkamp med mye attraktivt spill. Begge lag ville score mål, og vi jobbet hardt i forsvar for å prøve å stjele ballen og straffe at de spilte uten målvakt. Det klarte vi, og vi stjal noen baller og klarte å sette ballen i åpent mål noen ganger.

Kampen bølget frem og tilbake, men det er litt sånn håndball kan være. Det var mange bytter på begge lag, og de nye spillerne fikk andre oppgaver enn dem som hadde spilt. Etter timeoutene hadde lagene gode perioder, men jeg følte at vi hadde kontroll hele kampen selv om de kom nærmere.

Tomas Hlavaty

Da lagene kom på banen igjen etter hvilen var det gjestene fra vest som kom best i gang. Etter noen kjappe scoringer, og litt slurv fra Vipers-angrepet, hadde ledelsen blitt redusert fra fem mål til kun tre.

Og det var kampbildet vi fikk resten av kampen. Sola kappet inn forspranget Vipers hadde opparbeidet seg, uten å komme helt oppi, før de rosa satt inn et ekstra gir og dro fra igjen. Etter 11 minutter av den andre omgangen tok Stegavik timeout igjen. Da var ledelsen nok en gang fem scoringer.

To redninger fra en gode Rikke Marie Granlund i den neste perioden gjorde at det nok en gang kun var to mål som skilte lagene. Da Tomas Hlavaty begjærte timeout knappe 18 minutter ut i omgangen var forspranget kun to igjen etter at Vipers hadde strekt det til fem.

Jeg syns det var en veldig god kamp! Vi startet veldig bra, og det gav oss en fin plattform å bygge videre på. Sola kom nærmere, og jeg vet ikke om det var på grunn av at vi mistet konsentrasjonen litt eller om det var «7-6»-spillet deres som gjorde det vanskelig for oss, men det er alltid gøy å spille mot et lag som utfordrer oss. Etter hvert fant vi en veldig god måte å kontre spillet deres på, og da kunne vi stjele noen baller og sette ballen i åpent mål noen ganger. Det er viktig at vi utnytter de situasjonene.

Jana Knedlikova

Etter Hlavatys timeout takket endelig de rosa for følge. Plutselig var ledelsen på åtte etter at Anna Vyakhireva og Lysa Tchaptchet virkelig hadde funnet veien til nettmaskene. De to skulle dele kveldens toppscorertittel, mens Katrine Lunde, som stoppet på 12 redninger, ble kåret til banens beste av publikum av de over 1500 fremmøtte i Aquarama.

Anna Vyakhireva og Lysa Tchaptchet leverte begge syv scoringer.

Da sluttsignalet gikk var ledelsen fortsatt på åtte mål, og Vipers kunne innkassere to nye poeng med sifrene 37-29 etter en god håndballkamp. Nå venter en ny kamp allerede på lørdag. Zaglebie Lubin kommer på besøk til en uhyre viktig Champions League-kamp, og vi håper å se deg i Aquarama!

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Marta Tomac
Høyreback: Anna Vyakhireva
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Lysa Tchaptchet