Molde feid av banen i Aquarama – Vipers

Molde feid av banen i Aquarama

Molde er, som vi sa i forhåndsartikkelen, et lag som har slitt voldsomt i Rema 1000-ligaen denne sesongen, men de siste kampene har det vært en viss bedring å spore. Det var derfor knyttet spenning til hva slags utgave av laget fra Rosenes by som ville møte opp til kveldens kamp i Aquarama.

I starten så det ut som et bortelag som hadde tenkt å gi hjemmelaget kamp om poengene. To scoringer fra Sherin Obaidli, og hver sin fra Christine Karlsen Alver og Johanne Halseth Nypan gav gjestene en 2-4 ledelse tidlig i omgangen.

Faktisk skulle Molde lede med to mål på 3-5 og 4-6 også, men så var det bom stopp. Katrine Lunde stengte buret fullstendig, og 4-6 ledelsen Molde hadde opparbeidet seg ble til 9-6 før de hvitkledde igjen fant nettmaskene. Da hadde Tuva Ulsaker Høve levert en rekke scoringer, og kantspilleren skulle levere hele syv nettkjenninger før pause.

Etter 18 minutter tok Tor Odvar Moen timeout. Da hadde laget hans satt inn en scoring til, mens hjemmelaget hadde satt fire nye scoringer i mål. 13-7 til hjemmelaget, og det føltes som om det kun var ett lag på parketten i Aquarama.

Da pausesignalet gikk sto Katrine Lunde oppført med 11 redninger, Tuva Ulsaker Høve, som nevnt, med syv scoringer, og Vipers Kristiansand hadde satt dobbelt så mange baller i mål som Molde. 22-11 etter en fantastisk flott omgang av de rosa superjentene.

I dag var det veldig bra. Vi slapp kun inn 20 mål, og det er kjempeviktig at vi klarer å stå bra i forsvaret. Vi jobbet godt som kollektiv, og var fokuserte og påskrudde fra første sekund. I tillegg syns jeg vi var veldig gode fremover, spesielt før pause. Etter pause bommet vi på noen sjanser, men sånn er det noen ganger. Alt i alt er jeg kjempefornøyd.

På forhånd hadde vi snakket om at vi ville stå bra i forsvar og kontre på Molde. Det syns jeg vi gjorde veldig fint, og vi fikk noe enkle muligheter. Det er nøkkelen i de fleste kamper, så jeg er glad for at vi får det til.

Tomas Hlavaty

Etter pausen benyttet Tomas Hlavaty muligheten til å rullere på laget, og det det var tydelig at Hlavaty hadde planer om å la hele troppen få prøve seg i kveldens kamp, samtidig som spillere med høy belastning fikk hvile litt.

Det tok litt rytmen ut av kampen, og det var noen målfattige minutter som åpnet den andre omgangen. Etter halvspilt omgang hadde det kun blitt satt åtte baller i mål. Fire til hvert av lagene, og Vipersforspranget holdt seg stabilt på 11.

Julie Stokkendal Poulsen kom inn og gjorde en fantastisk jobb i den andre omgangen. Det var nok til å bli kåret til banens beste spiller.

Det er ikke til å skyve under en stol at den andre omgangen ble spilt med et lavere tempo enn den første. Molde kjempet iherdig, men godt både forsvars- og målvaktsspill gjorde jobben fryktelig vanskelig for de hvitkledde. Johanne Halseth Nypan var den som lyktes best offensivt, og trønderen satt inn fire scoringer hadde seks målgivende pasninger. Det var nok til å bli kåret til Moldes beste spiller i kveldens kamp.

Med drøye ti minutter igjen kom Julie Stokkendal Poulsen inn i buret. Katrine Lunde hadde opparbeidet seg en redningsprosent på 52 på den offisielle statistikken etter 14 redninger. Stokkendal Poulsen ville ikke være noe dårligere, og hun leverte fem redninger på de minuttene hun fikk på banen. Det også gav en redningsprosent på rundt 50, og Julie ble kåret til banens beste spiller av de fremmøtte i Aquarama.

Det er alltid deilig å komme inn på banen og få spilletid. Når man kommer inn må man være klar og gjøre sitt aller beste for laget. I dag syns jeg forsvaret sto veldig bra, og det gjorde arbeidsforholdene mine veldig gode.

Man forbereder seg alltid godt, og man har sett masse på video på forhånd, men det er noe spesielt ved å sitte på benken og kunne analysere. Da får man se hvordan Molde spiller og hva man må være obs på, og det er viktig at man klarer å utnytte det.

Julie Stokkendal Poulsen

Til slutt vant Vipers Kristiansand med 14 mål, 34-20, og det uten å ta ut alle kreftene de hadde innenbords. Tuva Ulsaker Høve, som satt en del på benken i den andre omgangen, satt inn ni scoringer og ble lagets toppscorer. En flott kamp av høyrekanten.

Nå venter Ikast i sesongens siste gruppespillkamp i Champions League. Kampen i Aquarama har avkast klokken 18:00 lørdag, og det blir garantert god stemning når Marketa Jerabkova returnerer til Kristiansand.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Mina Hesselberg
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Oceane Sercien Ugolin
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Lysa Tchaptchet