Pressemelding – Vipers

Pressemelding

Etter mange ukers iherdig jobbing kan vi i dag meddele at vi har kommet i land med de økonomiske rammene for resten av sesongen. Sammen med en stor gruppe mennesker har vi klart å komme til en løsning som gjør at Vipers Kristiansand kan opprettholde aktiviteten og sportslig satsing i fremtiden. I spissen står det en stor gruppe bedrifter og privatpersoner som har jobbet knallhardt for å få denne løsningen på plass. Hennig-Olsen, Lyskomponenter, Gumpens Auto, Pizzabakeren, Timenes & Søn, Skanbatt, Strømmes, Oksøy eiendom, Reklamestasjonen, NorEngros Gustav Pedersen, Pentagon, Geheb, Sørlandskjøtt, Gamezone, Harald Natvig, Kristiansand Bygg, Sparebanken Sør, Kristiansand kommune, og en anonym privat aktør har gått sammen for å levere en redningspakke som gjør at klubben ikke lengre er i økonomisk fare.

I tillegg til det enorme arbeidet fra disse aktørene har samarbeidet med spillertroppen og administrasjonen, og den utrolige støtten vi har fått fra privatpersoner og håndballmiljøet over hele Europa rørt oss dypt.

Vipersfamilien er ydmyk og takknemlig. Tusen takk. Dette er en tillitserklæring på at Vipers Kristiansand er mer enn en håndballklubb i Kristiansand. Vi er vårt ansvar bevisst, og jobber hver dag for at Vipers Kristiansand igjen skal bli økonomisk bærekraftig. For mange er klubben en sosial arena, tilgang til gode forbilder, underholdning, utvikling av breddeidretten og en arena for lidenskap og mestring. Vipers Kristiansand er og blir en arena for vekst og utvikling i landsdelen. Vipers Kristiansand er en del av kulturen vår. Vårt største ønske er å kunne fortsette som en av Sørlandets største internasjonale merkevarer og ambassadører. En fremtid hvor Kristiansand er Europas kulturhovedstad, og hvor Vipers Kristiansand også er et trekkplaster for et internasjonalt publikum. Et sted hvor folk vil satse og bo.

Her er noen av de som har vært med på å redde Vipers samlet hos Gumpens Auto Vest fredag formiddag.

Benedicte Løyland, daglig leder i Vipers Kristiansand, sier følgende: «Vi er utrolig takknemlige og rørt over all innsatsen som har blitt lagt ned. Både små og store aktører har bidratt, og vi er så stolte over den store Vipers-familien, både på og utenfor banen, som har reddet klubben.»

Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig-Olsen Is sier følgende: «Vipers Kristiansand er Hennig-Olsen Is sitt viktigste sponsorobjekt. Det har vært utrolig moro å ha vært med på Vipers reise til å bli en av verdens beste håndballklubber for kvinner. Det at det er kvinnehåndball som drives er viktig i seg selv, og i tillegg har klubben klart å bygge en vinnerkultur som er ganske unik. Vi har mye å lære av det at Vipers Kristiansand må prestere i hver kamp for å bli best over tid, og det at man må prestere hver dag for å bli god er noe vi prøver å ta inn i vår kultur.

Det betyr veldig mye for byen at Vipers Kristiansand har sikret videre drift, og det håper jeg at også politikerne forstår. Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, som tyder på at veldig mange i byen, og Agder nå i større grad, ser hvor viktig Vipers Kristiansand er. Det er en klubb som er viktig både for toppidrett, nasjonalt og lokalt, og ikke minst som forbilder for unge jenter og gutter, og kanskje spesielt for jenter.

Det er jo også deilig at verden ikke bare dreier seg om fotball. Det er meget tungt å bygge opp en slik klubb og merkevare fra bunnen. Vipers Kristiansand er en av få håndballklubber som er en merkevare, og ikke bare et stedsnavn. Det bor mye i varemerke, og derfor er en konkurs et veldig dårlig alternativ.

Det har ikke vært så mye jobb for oss å få på plass dette. Vi har vært en katalysator for gruppen av aktører. Det har vært veldig mange sponsorer som har stilt opp, noe som er veldig positivt. Det har vært mye mer jobb for ledelsen i Vipers. Den, med Benedicte i spissen, har gjort en fenomenal jobb.»

Thomas Ulriksen, som er styreleder i Vipers Topphåndball AS, hadde følgende å si:

«Jeg er så takknemlig over den fantastiske støtten vi har og har fått gjennom disse ukene. Det samholdet som er vist i og rundt Vipers Kristiansand er imponerende og gjør meg så ydmyk og stolt. Det har vært en tøff prosess, men dette samholdet gir ekstra motivasjon.»