NM-finaleklare! – Vipers

NM-finaleklare!

Med et NM-gull i potten hadde Vipers Kristiansand tatt turen til Sør Amfi i Arendal for å spille om sitt syvende strake gull. Det første hinderet var Larvik, med Maja Furu Sæteren i spissen, og en stor kontingent med supportere kledd i rosa fikk se en jevn førsteomgang.

Med avkast klokken 11:00 fryktet enkelte i Vipers-leiren litt startvansker, og det kunne se ut som om bekymringene var begrunnet. For i åpningen var det mye rot i angreppsspillet til de rosa, og flere baller ble kastet bort.

Det var en bra kamp! Alle fikk muligheten og vi er veldig fornøyd. Det var litt tøft i begynnelsen, men til slutt gjorde vi alt riktig. Vi fikk hvile noen spillere, og jeg tror vi alle er klare for morgendagens finale.

Klokken 11 er veldig tidlig. Det tok oss litt lengre å komme i gang, men da Katrine begynte å redde noen baller og vi fikk kontre inn noen scoringer og opparbeide oss et stort forsprang.

Ana Debelic

Det gav Larvik muligheten til å ta en tidlig tomålsledelse. Eli Smørgrav Skogstrand hadde stått opp på riktig fot, og etter syv minutter hadde hun allerede stoppet fire Vipers-forsøk, og etter det siste gav Polina Gencheva de hvitkledde ledelsen 3-5.

Det var tøffe tak i kampen mot Larvik. Her Jamina Roberts i krig med Larvik-forsvaret.

Etter halvspilt omgang sto det 7-7 på kuben i Sør Amfi, og da valgte Tomas Hlavaty å se til benken sin. Der så han blant annet Anna Vyakhireva, Paula Arcos, og Vilde Jonassen. Alle disse tre kom inn og satte farge på kampen, og Vyakhirevas fire scoringer var svært delaktig i at Vipers tok over initiativet i kampen.

Larvik var veldig gode i den første omgangen. Vi var ikke gode nok og kom ikke tett nok oppi for å lage frikastene som trengs. Etter pause fikk vi fort en luke og var fullstendig dominante. Alle jobbet som helter og jeg er kjempefornøyd med innsatsen laget viste.

I pausen snakket jentene sammen, og vi snakket til dem, og vi forklarte hva som trengtes etter pause. Hva jobben kom til å bli etter pausen. De responderte flott på det, og jeg er veldig imponert.

Nå er det opp til spillerne og det fysiske apparatet og sørget for at vi er restituert og klare for i morgen. Jeg gleder meg!

Tomas Hlavaty

For med drøye to minutt igjen tok Arne Senstad kampens første timeout. Da ledet de rosa med 17-13 etter at Katrine Lunde hadde vartet opp med et par redninger. De siste to minuttene ble det bare to scoringer. Den ene signert Ana Debelic som fikk ballen, vendte opp, og hamret den i langhjørnet, mens Guro Ramberg lurte en ball på innsida Katrine Lunde fra høyrekanten i sluttsekundene. Det gav 18-14 ved halvtid.

I pausepraten bestemte tydeligvis de rosa, og spesielt Katrine Lunde, seg for at nok fikk være nok. Etter snaue seks minutter av omgangen tok Senstad timeout igjen. Da hadde ledelsen strekt seg fra fem til syv mål, og Katrine Lunde allerede gjort tre redninger.

Anna Vyakhireva var ustoppelig i dagens semifinale

Vi gjør et lite hopp frem til den neste timeouten til Senstad. Da sto det 14:40 på tavla, og stillinga var 30-15. Larvik hadde kun scoret ett mål etter pause, og Katrine Lunde hadde gjort ytterlige syv redninger. En fantastisk prestasjon av målvaktsveteranen som i praksis avgjorde kampen.

Nå er det ikke til å stikke under en stol at de rosa var litt i cruisekontroll resten av kampen. Hlavaty benyttet muligheten til å rullere på laget, og hele troppen fikk lov å prøve seg på parketten i Arendal.

Det var et utrolig bra resultat. Det var det viktigste. Åpningen var litt rotete, og kvaliteten på håndballen var ganske lav. Vi kom ikke opp i det tempoet og rytmen vi ville før et stykke uti kampen. Da vi først fant rytmen var vi veldig gode, og vi rykket fra ganske kraftig. Vi er i finalen, og det er alt som betyr noe til slutt.

Personlig var jeg vel ok. Man husker alltid best de skuddene man bommer på, og det er som om det er en liten orm i hjernen min som gnager og gjør at jeg ikke klarer å legge bommene bak meg.

Nå handler alt om å restituere riktig, og vi må bruke den fordelen vi har fått ved at vi spilte tidligkampen. Vi skal slappe av, gå en liten tur, spise godt, og hvile etter beste evne. Jeg tror nok det først og fremst er en mental jobb som trengs mer enn noe annet.

Anna Vyakhireva

Da sluttsignalet gikk sto det nesten smått ufattelig 40-24 på lystavla. Anna Vyakhireva ble Vipers’ toppscorer med sine syv scoringer, mens Luisa Schulze, Ana Debelic, Sunniva Amalie Næs Andersen, Paula Arcos, og Jamina Roberts alle leverte fire scoringer hver. Den store spilleren var dog Katrine Lunde. I den offisielle statistikken sto hun med 15 redninger da hun satt seg på benken med drøye ti minutter igjen å spille.

NM-finalen går i morgen klokken 14:15, og motstander er enten Sola eller Storhamar som møtes i den andre semifinalen.

Målvakt: Katrine Lunde
Venstrekant: Sunniva Amalie Næs Andersen
Venstreback: Jamina Roberts
Midtback: Lois Abbingh
Høyreback: Oceane Sercien-Ugolin
Høyrekant: Tuva Ulsaker Høve
Linjespiller: Lysa Tchaptchet