NM-finaler i Arendal denne helga – Vipers

NM-finaler i Arendal denne helga

For syvende gang på rad forsøker Vipers Kristiansand å vinne NM. Final8 i Arendal arrangeres for andre gang, i og i fjorårets utgave slo superjentene Byåsen i semifinalen før Sola ble beseiret i finalen. I år står Larvik på motsatt banehalvdel mens Sola og Storhamar møtes i den andre semifinalen. Dersom det skal bli ny jubel i Sør Amfi må to kamper vinnes på to dager.

Det med to kamper på to dager et et scenario de rosa er godt vant med. Både i fjorårets Final8, og i Champions Leagues Final4, har Vipers-jentene hatt stor suksess med dette formatet, og som alle vet har det endt med tre Champions League-gull på rad, og som sagt gull i fjorårets Final8 premiere.

At Larvik kan slå hvem som helst har vi sett ved flere anledninger denne sesongen, og både Storhamar og Sola har blitt beseiret hjemme i Jotron Arena. I den ene kampen som er spilt mellom Vipers Kristiansand og Larvik, som gikk i Aquarama, vant de rosa med 37-27 etter at Paula Arcos hadde blitt lagets toppscorer. Interessant var det også at Mina Hesselberg og Tuva Ulsaker Høve satt inn fem scoringer hver i det oppgjøret.

Tomas Hlavaty satt på benken i Arendal i fjor også, men da var det ikke slovaken som hadde hovedansvaret for prestasjonene. Denne gangen er det Hlavaty som skal sørge for at Anna Vyakhireva, Katrine Lunde, Lois Abbingh, og alle de andre presterer på det høyeste nivået, og det er en oppgave slovaken tar med knusende ro:

Vi har en sterk tropp som er vant til å spille flere kamper i uka, i tillegg til at vi har erfaringen fra å spille Final4 med oss i bagasjen. Jeg er ikke bekymret for verken å spille kamp klokken 11:00 på formiddagen, eller å spille to kamper på to dager. Det skal vi håndtere helt fint, men vi må være nøye med både restituering og forberedelser.

Larvik er et bra lag, og de har både god samhandling og enkeltspillere som kan gjøre det vanskelig for oss. Om du ser på toppscorerlista for Rema 1000-ligaen ser du at de individuelle ferdighetene definitivt er til stede.

Jeg vil naturligvis finne min første tittel som hovedtrener. Man husker den første, og uansett hvilken turnering det er i kommer den til å være spesiell for meg. Vi vil være et lag som vinner mange titler, og da må man starte en plass.

Tomas Hlavaty

Kampen mot Larvik har avkast allerede klokken 11:00 lørdag formiddag. Vi anbefaler som alltid å møte opp i hallen å støtte Vipers Kristiansand, men dersom ikke du har mulighet til å besøke Arendal vises kampen på TV2s plattformer.