Toppoppgjør på Hamar – Vipers

Toppoppgjør på Hamar

Søndag kveld gjester Vipers Kristiansand Boligpartner Arena på Hamar for å møte et heltent Storhamar. Etter tapet i NM-finalen er det garantert et revansjelystent hjemmelag som står på motsatt banehalvdel.

I NM-finalen startet Storhamar kampen bra og ledet lenge, men Vipers-jentene viste hva som bor i de og dro til slutt seieren i land med komfortable 32-23. Etter kampen skrøt Tomas Hlavaty av forsvarsspillet, og han sa at det føltes som om jentene hadde full kontroll. Mina Hesselberg sa seg enig med Hlavaty, og sa i tillegg at det tydelig ble vanskelig for Storhamar da Vipers skrudde til skruen noen hakk.

Vi lyktes godt med å ta vekk sjanser fra deres etablerte spill i NM-finalen, og vi er forberedt på at vi må enda noen hakk opp til denne kampen. Vi vet at Storhamar er et lag som alltid skyter fart ut av startblokkene, så det gjelder for oss å være klare når kampen blåses i gang. Jeg gleder meg veldig til en tøff og spennende kamp!

Silje Waade
Silje Waade gleder seg til å spille mot Storhamar.
Foto: Martine S. Alvær

I seriespillet så langt ligger de gulkledde på en andreplass kun to poeng bak Vipers. Storhamar har dog spilt én kamp mer enn de rosa. De to tapene laget fra Hamar har gått på var i bortekampen i Kristiansand (28-26) og borte mot Larvik (32-26). Ellers har laget vært feilfrie, og i EHF European League har de også kvalifisert seg for sluttspillet etter god innsats.

Storhamars toppscorer i Rema 1000-ligaen er, ikke uventet, Anniken Obaidli. Hennes 102 fulltreffere er 20 mer enn den mestscorende hos Vipers Kristiansand, som er Tuva Ulsaker Høve med sine 82 nettkjenninger. Bak Obaidli finner vi Mathilde Rivas-Toft (83 scoringer) og Mia Solberg Svele (76).

Kampen på Hamar har avkast klokken 18:15 og vises på TV2 sine platformer.