Champions League sluttspillet starter her – Vipers

Champions League sluttspillet starter her

Vipers-jentene har dratt til Ungarn for å møte DVSC Schaeffler til den første av to kamper i playoffrunden i denne sesongs Champions League-turnering. Sist Vipers Kristiansand entret sluttspillet i denne runden var i 2020/21, og vi husker alle hvordan den sesongen endte. Den gangen sto de rosa igjen som mestere i Budapest første helgen i juni.

Mange spillere har kommer og gått siden den gang, og det er helt nye utfordringer som venter i Hódos Imre Sportcsarnok i Debrecen søndag ettermiddag. Byen, som er den nest største i Ungarn, ligger drøye to timers kjøretur fra Budapest, og er landets nest største. Byens håndballklubb er med i Champions League for første gang siden 2010/11-sesongen, og er naturligvis derfor et nytt bekjentskap for Vipers. I gruppespillet overrasket nok de rødkledde litt, og spesielt uavgjortkampen borte mot CSM Bucuresti, og de to seierne over Brest Bretagne og Györ var spesielt sterke.

Anna Vyakhireva er Vipers’ toppscorer i Champions League så langt med sine 86 nettkjenninger. Hvor mange flere leverer Vyakhireva mot DVSC?
Foto: Terje Refsnes

Troppen til Debrecen består i hovedsak av ungarske spillere, men det er et par internasjonale bidrag det er verdt å bemerke seg. Vi finner blant annet tidligere Storhamar-spiller Marie Elinore Johansson, nederlanske Tamara Haggerty, og serbiske Jovana Jovovic i troppen. Toppscoreren deres denne sesongen er venstrebacken Greta Kacsor. Den 23-årige ungareren har levert 68 fulltreffere så langt. Bak henne på lista finner vi Alexandra Töpfner (61) og Petra Vámos (52).

Tomas Hlavaty har tatt med seg en heltent tropp til Ungarn, og med returkampen i Aquarama allerede om en uke handler det om å skaffe seg et best mulig utgangspunkt. Sofie Börjesson forventer en kamp med masse tempo og høyt trykk på tribunen:

Jeg tror det blir en kamp med masse fart og med enormt trykk på tribunen. Vi må være disiplinerte og følge vår plan, og vi må være klare til å løpe i et høyt tempo i 60 minutt.

Sofie Börjesson

Kampen mot DVSC Schaeffler har avkast klokken 14:00 og sees best hos Harvey’s i Kristiansand sammen med Vipersfamilien. Dersom ikke du har mulighet til å komme på Harvey’s vises kampen på handball-kanalen.tv.