Follo HK Damer-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Årets første bortekamp begynte med et brak. Vipers gikk ut i et forrykende tempo, og var som venta noen hakk bedre enn hjemmelaget. Både Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac og Heidi Løke noterte seg for scoringer tidlig i kampen.

Etter få minutter leda gjestene 5-2, etter to kjappe mål av Marta Tomac. Follo-forsvaret var tydelig redd for å gi Heidi Løke for mye spillerom på linja, men det førte til at Vipers’ utmerkede skyttere fikk lov til å prikke ball etter ball i nettet.

Utover i omgangen var det ingen tegn til at Vipers skulle skru ned på tempoet. Når Emilie Hegh Arntzen satt sitt fjerde straffemål på kun elleve minutter ledet Vipers med syv mål, 4-11. I denne perioden var det tydelig klasseforskjell mellom de nyopprykkede og trippelmesteren fra i forrige sesong.

I det første kvarteret av kampen sto de rosakledte mye bedre i forsvar, noe Ole Gustav Gjekstad har etterlyst i de to første kampene, samtidig som de tok vare på de mulighetene de fikk på en helt annen måte enn i de to hjemmekampene.

Med ti minutter igjen å spille av den første omgangen roet tempoet seg litt, og Follo fikk lov å vise at de slettes ikke er et dårlig håndballag. De reduserte ledelsen fra 4-11 til 7-12 etter at Vipers falt litt tilbake i det samme sporet ved å bomme på noen enkle muligheter.

Etter en timeout hadde Gjekstad fått orden på jentene igjen, og Kristiansandslaget gikk opp i en 7-15 ledelse etter tre nye mål av Emilie Hegh Arntzen, som noterte seg for ikke mindre enn syv mål de første 30 minuttene.

Den første omgangen fløy forbi, og når vi hadde tid til å trekke pusten sto det 7-15 på tavla. Vipers var nok mest fornøyd når de gikk i garderoben, men Ole Gustav Gjekstad hadde både to og tre ting han gjerne skulle ha sett at Vipers-jentene var bedre på.

Etter hvilen var det Follo som startet best. Maren Tefrum, som sto bak fem av Follos mål, satt inn det første målet i omgangen, før Marta Tomac satt inn to mål på rad. Etter det lugget det litt for Vipers. De ble gjort et par tekniske feil og Follo kappet forspranget til seks mål, 11-17.

Da vi nærmet oss ti spilte minutter av den andre omgangen, tok Vipers-jentene mer og mer over. Når Malin Aune la på til 12-22, hadde både Ragnhild Valle Dahl, June Andenæs og Linn Jørum Sulland kommet inn på banen og tegnet seg på scoringslista.

Ragnhild Valle Dahl var i fyr og flamme halvveis i den andre omgangen. Hun scorte ikke mindre enn fem Vipers’ mål på rad, det ene målet vakrere enn det forrige. Nyervervelsen fra Molde kommer til å bli en viktig brikke i Vipers’ angrepsspill når hun blir ordentlig varm i den rosa trøya.

Utover i omgangen brukte virkelig Ole Gustav Gjekstad alle kortene han hadde, og det var spesielt fint å se igjen Josefine Intelhus etter et langt skadeavbrekk. Josefine kommer vi garantert til å se mer av utover i sesongen.

Selv om Follo kom til en god del muligheter i den andre omgangen var det fortsatt vanskelig å score. Andrea Austmo Pedersen viste seg nok en gang fra den umulige sida, og stoppet ikke før hun hadde reddet fjorten av Follo-jentenes skuddforsøk.

Når Tonje Refsnes tegnet seg på scoringslista, og satt inn det som var Vipers’ 33 mål, og siste for kvelden, betød det at hele ti av Vipers’ spillere scoret mål i løpet av kampen. Det er garantert noe som gleder Ole Gustav Gjekstad, da det å ha mange kort å spille på slettes ikke er en ulempe når kampene kommer tettere og tettere utover høsten.

Ole Gustav Gjekstad sa dette til Vipers.no etter kampen:

Vi blir bedre fra kamp til kamp, men vi kan fint lage både syv og åtte mål til i dag. Ragnhild [Valle Dahl] viser frem skuddarmen i andre omgang, og lager mange fine mål. Jeg syns det er gøy med Josefine [Intelhus] som får sin første kamp for Vipers, og endelig er tilbake etter korsbåndskaden. Også vil jeg trekke frem Andrea [Austmo Pedersen] som står nok en toppkamp, og redder godt over 50% av Follos skudd.

Til slutt sto det 18-33 på tavla, og Vipers viste seg å være både to og tre nummer for store for Follo, uten at Follo-jentene burde skamme seg av den grunn. De skapte sjanser selv, sto, i perioder, utrolig godt i forsvar, og gjorde seg slettes ikke bort mot et av Europas beste håndballag.