FTC-Rail Cargo Hungaria-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

I heksegryta i Erd Arena like utenfor Budapest skulle Vipers-jentene prøve å sikre avansementet til hovedrunden i Champions League. FTC fløy ut av startblokkene anført av sin toppscorer, Katrin Klujber. Klujber satt inn to av FTCs tre første mål, og ga dermed hjemmelaget en tidlig 3-1 ledelse til øredøvende jubel hos hjemmefansen. Det gikk dog ikke lang tid før Vipers-jentene hadde utliknet forspranget.

Etter mål fra Marta Tomac, Vilde Jonassen og Heidi Løke ledet Vipers 4-5. FTC sitt mål kom naturligvis etter Klujber-skudd. Da Vipers-jentene hadde tatt over ledelsen så det ut som om jentene i rosa skulle rive til seg overtaket i kampen.

Da Heidi Løke ble lagt i bakken like etter at Vipers hadde tatt over ledelsen førte det til en tominuttersutvisning på forsvarskjempen Kovacsics. Dessverre klarte ikke de rosakledte å utnytte overtallet til fulle. Selv om både Heidi Løke og Marta Tomac satt ballen i nettet holdt FTC følge etter en scoring av Emilie Christensen.

Nå gikk kampen inn i en kritisk periode. Det var flere avblåsninger og utvisinger som skapte sterke reaksjoner på begge benkene. Ole Gustav Gjekstad ble så oppgitt over det han mente var urettferdig dømming at han pådro seg et gult kort.

Etter halvspilt første omgang tok FTC kampens første timeout. Den timeouten så det ut som om Ole Gustav Gjekstad hadde brukt på beste måte. Ikke lenge etterpå hadde Vipers-jentene økt ledelsen fra to til fire mål med kjappe scoringer av Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade.

Emilie Hegh Arntzen kunne juble for hele elleve mål i bortemøtet med FTC

Resten av omgangen svingte frem og tilbake. Begge lagene hadde gode og mindre gode perioder. FTC kutta forspranget til ett mål etter at Katrin Klujber hadde tatt kommandoen igjen. Stortalentet endte den første omgangen med fem scoringer.

Men Vipers-jentene tok tilbake overtaket de siste ti minuttene. Etter tre straffekast til Vipers, en tominuttersutvisning, igjen på Kovacsics, og en redning fra Andrea Austmo Pedersen i Vipers-buret holdt det på å koke over på tribunene i Erd Arena. De som klarte å holde hodet kaldest i denne perioden var heldigvis bortelaget.

Ole Gustav Gjekstad hadde dette å si på pressekonferansen like etter kampen:

Vi er naturligvis veldig fornøyde med resultatet, og med at vi har sikra avansementet til hovedrunden. FTC er et lag vi har stor respekt for. De spiller med utrolig høyt tempo, men i dag klarte vi å stå imot. Jeg syns jentene gjorde en strålende kamp, og jeg er veldig fornøyd i kveld.

Emilie Hegh Arntzen konverterte straffekastene til mål, samtidig som Silje Waade scorte et flott mål i ankomst. Det ga Vipers et femmålsforsprang sekunder før slutt. Før omgangen var ferdig kom dog Emilie Christensen inn og satt et mål for FTC.

Da pausesignalet gikk sto det 15-19 på tavla, og det var ingen tvil om at Vipers-jentene var mest fornøyde når lagene gikk til sine respektive garderober. Den andre omgangen fortsatt heldigvis, for vår del, der den første slapp.

Det første som skjer i den andre omgangen, er at Heidi Løke setter to mål i nettet. Først kriger hun seg fri på linja, deretter har hun halve Ungarn å boltre seg på når Emilie Hegh Arntzen finner ho. Da ledet Vipers plutselig med seks, og det så ut som om de rosakledte skulle avgjøre kampen allerede tidlig i omgangen.

Men FTC ville ikke gi helt slipp enda. Det ungarske laget krympet forspranget til fire mål før var det var takk og farvel. Vipers-jentene skrudde til skruen ytterlige, og hjemmelaget måtte kapitulere. Det som satt i gang Vipers gode periode midtveis i omgangen var en Vipers-spesial.

Ballen rulles opp i midten før den havner hos Emilie Hegh Arntzen. Når Arntzen mottar ballen, har Malin Aune allerede startet inn fra kantposisjonen sin og er i lufta før pasningen kommer. Aune mottar ballen i lufta og avslutter vakkert i motsatt hjørne.

Emilie Hegh Arntzen sa dette på pressekonferansen etter kampen:

Jeg er utrolig glad. Vi er videre til hovedrunden med fem poeng og har en god mulighet til å nå kvartfinalen. Det er aldri lett å komme hit [bortekamp i Ungarn], og vi er utrolig fornøyde med at vi klarte å få ut vårt aller beste i dag.

Etter det målet var standarden satt, og Vipers-jentene økte kjapt ledelsen til åtte mål, anført av sin egen hærfører, Emilie Hegh Arntzen. Arntzen var ustoppelig i den andre omgangen. Bakspilleren satt hele elleve baller i mål, i tillegg til å varte opp med flere strålende pasninger.

I tillegg til målene fremover fikk bortelaget god hjelp av sin solide sisteskanse. Andrea Austmo Pedersen stoppet ikke før hun hadde reddet 13 baller inkludert to straffekast. Det var Austmo Pedersens redninger som ga Vipers muligheten til å legge FTC så langt bak seg som de gjorde.

Selv om Vipers-jentene hadde god kontroll på kampen, ga aldri FTC opp. De ungarske jentene ga seg aldri, og med den enorme støtten fra tribunen følte man seg aldri helt sikker på at kampen virkelig var avgjort før helt mot slutten.

Vipers-jentene avsluttet kampen på best mulig måte med en ny variant på flyveren som Aune scoret på tidlig i omgangen. Denne gangen ble det rullet opp ut mot Aune på høyrekanten, og når lynvingen mottok ballen hadde Hegh Arntzen startet inn fra sin bakspillerposisjon. Resultatet ble det samme som tidligere, Arntzen mottok ballen i lufta og satt ballen kontant i nettet.

FTC scoret et mål til i sluttsekundene, noe som fastsatte resultatet til 29-34. Med det er Vipers-jentene videre til hovedrunden i Champions League, og tar med seg fem poeng videre. Det betyr at kampen mot Podravka neste helg er ubetydelig. Da er det bare å møte opp i Aquarama for å hylle jentene på ferden videre i Champions League.