Rostov-Don-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

Etter Ole Gustav Gjekstads tordentale over forsvarsspillet mot Fana var det mange som regnet med å se andre takter fra Vipers-forsvaret i kampen mot Rostov-Don. Dessverre var det ikke sånn i den første omgangen.

Gang på gang fikk bakspiller Anna Sen lov og mer eller mindre spasere igjennom Vipers-forsvaret. De gangene Sen ikke fant åpningen klarte enten Lois Abbing eller høyrekant Iuliia Managarova å sette ballen i mål.

Selv om Rostov-Don var kliniske i angrep klarte Vipers-jentene å holde følge i mesteparten av den første omgangen. Både Henny Reistad og Silje Waade satt tre baller i mål, og det samme gjorde Vilde Jonassen og Malin Aune, som var tilbake etter å ha stått over mot Fana.

Dessverre viste det seg at hjemmelaget hadde et gir til å koble inn mot slutten av den første omgangen. På stillingen 14-13 tok Ambros Martin en timeout. Da var det ca 10 minutter igjen av den første omgangen, og etter det klarte ikke gjestene fra Kristiansand å holde følge.

Kun to mål på de siste 10 minuttene gjorde at hjemmelaget kunne gå til pause med en komfortabel firemålsledelse. 19-15 gjorde at ting så mørkt ut for Vipers da den andre omgangen begynte.

Det ble en vanskelig kamp for Tonje Refsnes og resten av Vipers-jentene i Russland. Foto: Terje Refsnes.

Den andre omgangen begynte på verst tenkelige måte for gjestene. Det første som skjer i den andre omgangen, er at Andrea Austmo Pedersen gjør en strålende redning som gjør at Malin Aune får en strålende mulighet på kontring. Dessverre for Aune gjør målvakten til Rostov-Don en strålende redning.

Det gjorde at det russiske laget kunne gjøre omgangens første mål, noe som gav de en femmålsledelse. Selv om Vilde Jonassen reduserte til 20-16 var det Rostov det handlet om. Hjemmelaget satt inn to mål til før Vipers skulle få nettkjenning igjen.

På pressekonferansen etter kampen gav Ole Gustav Gjekstad denne kommentaren:

I dag taper vi for et bedre lag. Jentene kjempa hardt, men vi ble slitne mot slutten av kampen. Vi taper med syv mål, og det er for mye, men jeg er fornøyd med hvordan jentene løp og kjempet igjennom hele kampen.

Med seks mål å ta igjen så det håpløst ut for jentene i rosa, men så skjedde det noe i Palace of Sports i Rostov-Don. Det som kickstartet den gode perioden for Vipers, var da Yurou Yang reddet en 7-meter. Etter det satt gjestene fem baller i mål mens hjemmelaget kun scoret ett mål.

Da viste lystavla at hjemmelaget ledet med to mål. På stillingen 23-21 var det liv i kampen igjen, og det var Vipers-jentene som så best ut. Dessverre ble det med håpet om et mirakel. Rostov-Don brukte kun åtte minutter på å drepe kampen.

Heidi Løke sa dette etter kampen:

Rostov var gode i dag, og som Ole sa taper vi for et bedre lag. Men selv om vi taper for et bedre lag er vi veldig misfornøyde og skuffa. Nå må vi hjem og trene mer for å bli bedre i kampene som kommer.

Etter flere tekniske feil, misbrukte muligheter og enkle mål for hjemmelaget var ledelsen igjen oppe i fem mål. Med kun drøye 10 minutter igjen av kampen var det i realiteten game over for gjestene fra Kristiansand.

De siste ti minuttene ble en ren formalitet. Jentene i rosa så utslitte ut og hjemmelaget tok vare på hver eneste mulighet de fikk. Med det endte det med et 33-26 tap borte i Russland. Med det hopper Rostov-Don forbi Vipers på tabellen i Champions Leagues hovedrunde.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Henny Reistad

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Malin Aune

Strekspiller: Heidi Løke