Sola-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

Sola-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Sola slet i starten av denne sesongen, men tre seire på de fire siste kampene har gitt kjærkommende poeng i kassa. Fra å være akterutseilt mot bunnen av tabellen har Rogalandslaget kjempet seg opp på kvalifiseringsplassen, kun to poeng bak Oppsal.

Derfor var det ingen som så seg blind på tabellen før kampen i Åsenhallen. Vipers var helt nødt til å ta Sola på alvor, og det gjorde heldigvis de rosakledte i den første omgangen.

Henny Reistad viste tidlig i kampen at hun skulle bli å regne med. Vipers’ to første mål sto Bærumsjenta for. Reistad skulle gjøre ytterligere to mål før pause. I tillegg til målene var hun en viktig bidragsyter i Vipersangrepet, og noterte seg for to assister i tillegg.

Om man så bort fra Reistad var det mye positivt å spore. Fire spillere, June Andenæs, Tonje Refsnes, Malin Aune og Silje Waade, noterte seg for tre mål, samt at Andrea Austmo Pedersen gjorde seks redninger i den første omgangen.

Sola viste i perioder at de er et godt håndballag, og selv om Vipers-jentene var best måtte de jobbe hardt både i angrep og i forsvar. På et par tidspunkt i den første omgangen ledet jentene i rosa med seks mål, men Sola reduserte med to mål, og på stillingen 9-13 tok Ole Gustav Gjekstad en timeout.

Der etterlyste Gjekstad mer råskap både i angrep og i forsvar. De siste åtte minuttene fikk Gjekstad full uttelling. Vipers slapp kun inn ett mål, og satte selv fem baller i nettet. Det gav pauseresultatet 10-18, og det var nok en fornøyd Gjekstad som tok pausepraten.

Andrea Austmo Pedersen sto en flott kamp i Vipers-målet, og noterte seg for seks redninger i den første omgangen.

Med det tøffe kampprogrammet Vipers har skulle nok Ole Gustav Gjekstad ønske at han hadde flere strenger å spille på, men til kampen mot Sola hadde Vipers kun med seg 11 spillere. Hanna Yttereng, som nettopp er tilbake fra skade, har pådratt seg en skade og er indisponibel i de neste kampene.

Det gav Gjekstad liten mulighet til å rotere, selv om alle spillerne han hadde med seg fikk spilletid. Vipers-apparatet fryktet nok at jentene ville gå tomme for krefter utover i omgangen, og man så nok noen tegn på at nettopp det skjedde.

Vipers viste høyt nivå i åpningen av den andre omgangen også. Carolina Morais kom inn på kanten i starten av omgangen og satt to baller i mål fra sin kantposisjon, nesten før Sola hadde kommet seg ut på banen igjen.

Silje Waade gav følgende kommentar etter kampen:

Vi er litt plaga av at vi er få spillere, og vet at vi må stå store deler av kampen uansett hvordan det går. Men jeg syns vi disponerer de spillerne vi har tilgjengelig bra i dag, og vi som spiller viser at vi er et godt håndballag.

Etter en redning av Yurou Yang, som hadde kommet inn i målet i pausen, mottok Vilde Jonassen en perfekt kontringsball. Det gjorde at lynvingen kunne løpe inn et mål, og gi Vipers en 12-målsledelse, 12-24. Da var det kun spilt åtte minutter av den andre omgangen, og det så ut som om gjestene skulle reise fra Sola med en kalasseier i bagasjen.

Men så skjedde det noe i en fullsatt Åsenhallen. Sola signerte Emma Johannesen Haugstvedt i landslagspausen, og bakspilleren skulle virkelig vise seg frem da hun fikk muligheten med 20 minutter igjen å spille.

Bakspilleren viste frem et utrolig fint skudd, i tillegg til at hun spilte lagvenninnene sine gode ved flere anledninger. Haugstvedt gav seg ikke før hun hadde satt fem baller i nettet bak Yurou Yang, og lagt opp til ytterlige seks Sola-scoringer.

Inspirert av Haugstvedt kom Sola stadig nærmere i målprotokollen, og da ledelsen hadde krympet med fire mål tok Gjekstad sin første timeout i den andre omgangen. Etter noen velvalgte ord fra treneren vår tok Vipers over kampen igjen.

Tre scoringer fra Carolina Morais, to mål fra Tonje Refsnes, og ett mål hver fra June Andenæs og Henny Reistad gjorde at Vipers hadde full kontroll kampen ut. Til slutt endte det med 28-33 seier borte mot Sola i en kamp som svingte veldig begge veier.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Sunniva Næs Andersen

Venstreback: Henny Reistad

Midtback: Tonje Refsnes

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Malin Aune

Strekspiller: June Andenæs