Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Byåsen Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Vipers

Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Byåsen Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport

Dersom man tok en titt på ligatabellen før kvelden Rema 1000-liga match mellom vertene Vipers Kristiansand og gjestene Byåsen fra Trondheim; var det vel få som trodde på noe annet enn at de to poengene skulle bli igjen i Aquarama.

Og jentene kledt i rosa hadde ingen planer om å la en repetisjon av førsteomgangen mot Follo utspille seg i Kristiansand. Gjestene fra trønderhovedstaden holdt følge i snaue ti minutter, men så var det slutt.

Andrea Austmo Pedersen stengte igjen buret, og stoppet en to-tre baller på rad. Fremover i banen var det Ragnhild Valle Dahl, akkurat som mot Györ, som satt inn flest baller før pausen. Fem scoringer fra jenta med det harde skuddet, i tillegg til tre fra Tuva Høve, to fra Bella Gulldén og Marta Tomac gjorde førsteomgangen til en fest.

Selv Vipers var klart best hadde et ungt Byåsen lag sine stunder. Veteranene Ida Alstad og Mari Molid leverte gode takter sammen med både venstrekant Anna Huse og strekspiller Caroline Aar Jakobsen. En gammel kjenning bak i banen noterte seg også for et par redninger; Annick Lipman, som hadde noen fine år i Vipers, gjorde seg bemerket.

Da pausesignalet gikk i Aquarama ledet Vipers med 8 mål. 16-8 var solid fra hjemmelaget, men man satt hele tiden med følelsen av at laget i rosa hadde både to og tre knepp ekstra å gå på. Etter hvilen fortsatte akkurat det samme.

Fra 16-8 gikk det kun seks minutter til Vipers ledet 20-9. Da tok Atle Oliver Johansen, Byåsens trener, en timeout for å prøve å stoppe Vipers dominansen. Det var dog til liten eller ingen nytte, og det gikk faktisk kun seks minutter til før Johansen så seg nødt til å ta enda en timeout.

Karine Emilie Dahlum scorer sitt eneste mål mot Byåsen
Foto: Terje Refsnes

Men det var fortsatt jentene i rosa som dominerte i alle spillets faser. Evelina Eriksson, som hadde kommet inn i pausen, stengte buret, og Vipers-jentene delte søsterlig på nettkjenningene i andre enden av banen.

Men igjen var det Ragnhild Valle Dahl som stjal showet. Nye seks scoringer, enda litt bedre i forsvar, og generelt bedre flyt i alle deler av spillet. Vipers.no fikk en prat med Ragnhild etter kampen:

Jeg syns vi står godt i forsvar, og vi slipper kun til åtte mål. Det er veldig bra. Vi gjør de tingene vi ble enige om, og vi holder oss til de avtalene vi la på forhånd. Flyten i angrepsspillet er ganske bra i dag. Man merker at det blir ltit bedre for hver trening og hver kamp vi har sammen. Vi begynner å forstå hverandre litt mer, og det er veldig deilig.

Det er mye som skal på plass med så mange nye. Det er mye å bli enig om, og mye å sette seg inn i. Man skal lære hverandre å kjenne. Når vi i tillegg, som Ole sier før kampen, har så mange bakspillere kan det være vanskelig. Men vi ser tendensene til at ting blir bedre og bedre, og det er utrolig gøy.

For min egen del begynner ting å klaffe. Når man kommer inn i en flytsone vil man bare leve på den flyten. Og når ting begynner å sitte så får man selvtillit, og da tør man ta de skudda man kanskje ikke har turt å ta før. Jeg vil alltid være med å bidra, og da må man steppe opp og prøve å gjøre det beste man kan.

Ragnhild Valle Dahl

Frem til nå har Ole Gustav Gjekstad snakket masse om hvor vanskelig det å spille inn et helt nytt mannskap. Det krever nye relasjoner, gamle og nye systemer skal spilles inn på nytt, og generell samhandling og timing må jobbes masse med. Ole Gustav Gjekstad tok også en prat med Vipers.no etter kampen:

Jeg syns vi jobber bra i forsvar. Zsuzsanna [Tomori] kommer fint inn, og er veldig god forsvarsmessig. Vi slipper kun til 13 skudd i den første omgangen, noe som er ekstremt bra. Det blir litt flere etter pause, men jeg er veldig fornøyd. Vi jobber fint gjennom hele kampen.

Også er det mange fine mål. Jeg synes vi kan sette litt større fart innimellom, men nå spiller vi med to forskjellige rekker for å prøve å spille inn flest mulig. Det fungerer det også, og alle får prøvd seg litt. I tillegg er det gøy å ha Vilde tilbake etter skadeavbrekk. Det blir viktig med god dekning fremover.

Det vanskeligste er å få relasjoner og timing som holder på et topp internasjonalt nivå. Det er for så vidt vanskelig uansett, men med så mange utskiftninger er det litt ekstra vanskelig. Men det jobber vi med på trening hver dag. Vi driller og spiller mye mot ett mål for å få disse tingene til å sette seg.

Ole Gustav Gjekstad

Til slutt var Vipers upressa i kampen mot Byåsen. 35-18 var bra, men prestasjonen gjør nok enda bedre for både spillere og trenerapparat. Nå er det omstilling før IK Sävehof gjester Aquarama lørdag kveld.

Vipers’ startoppstilling:

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Ragnhild Valle Dahl

Midtback: Bella Gulldén

Høyreback: Karine Dahlum

Høyrekant: Tuva Høve

Linjespiller: Ana Debelic