Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Fredrikstad Bkl., Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Vipers

De fremmøtte i Aquarama visste det ikke da de fant plassene sine, men de skulle bli vitne til en utrolig målrik første omgang. Hele 39 mål ble servert tilskuerne før pausesignalet gikk.

Ballet ble åpnet med to kjappe Fredrikstad-mål. Først satt Hedda Thulin ballen i mål fra høyrekanten, før Martine Helland scoret på en kontring. En Vilde Jonassen-scoring etterfulgt av et mål fra Thale Rushfeldt Deila ga stillingen 1-3 etter drøye to minutter.

Etter denne åpningen skulle lagene bytte på å score resten av omgangen. Stillingen var både 4-4, 5-5, 6-6 og 10-10. 10-10 scoringen til Emilie Hegh Arntzen, der hun tok alt i egne hender og fintet bort Fredrikstad-forsvaret før hun satt ballen i krysset, ble et slags vendepunkt for Vipers.

Fredrikstad holdt fortsatt følge med de rosakledde, men det var Vipers som dominerte i banespillet. I denne perioden var det Emilie Hegh Arntzen og Linn Jørum Sulland som sto bak det meste som skjedde. I tillegg til scoringene fremover stengte Yurou Yang Vipers målet.

Etter at den kinesiske målvakten kom inn etter halvspilt første omgang stoppet hun hele seks skudd. Det ga Vipers-jentene muligheten til å dra fra, noe de gjorde. Da pausesignalet gikk i Aquarama sto det 22-17 på tavla. De mestscorende for Vipers i den første omgangen var Heidi Løke med seks mål, Ragnhild Valle Dahl med fem mål, og Emilie Hegh Arntzen med fire mål.

Ragnhild Valle Dahl var en av kampens store spillere, med sine syv scoringer.

Ole Gustav Gjekstad sa følgende til Vipers.no etter kampen.

Vi kommer lett til sjansene og lager mye mål og det er betryggende. Differansen i målprotokollen er selvfølgelig viktigst, men det vi presterer defensivt de første 20 minuttene er ikke spreke.

Emilie [Hegh Arntzen] har vært jevnt god hele høsten, og tar tak i kampen i dag også som hun pleier. Jeg er veldig fornøyd med at vi får bytta en del og fordelt belastninga utover på de spillerne vi har tilgjengelig.

Det er veldig gøy at Yurou [Yang] blir kåret til vår beste spiller. Det er denne kampen hun har spilt mest for oss, og da er det gøy at ho gjør det bra. Det er viktig å få henne inn i laget, og da er det gøy at hun lykkes.

Etter pause fortsatte målshowet i Aquarama. Vipers-jentene åpnet omgangen med en delikat lobb fra Sunniva Andersen, før June Andenæs satt en ball i mål i ankomstfasen. Det var tydelig at Ole Gustav Gjekstad hadde brukt pausen godt, for Vipers-jentene økte ledelsen sin jevnt og trutt utover i omgangen.

Utover i omgangen kom Linn Jørum Sulland også inn for Vipers. Linn har vært mye skadet og hatt mye småproblemer i år, men i denne kampen løsnet det virkelig for den rutinerte bakspilleren. Linn ga seg ikke før hun hadde satt 7 baller i Fredrikstad-målet.

Yurou Yang ble kåret til kampens beste spiller mot Fredrikstad.

I tillegg til Sulland, Dahl og Hegh Arntzen gjorde Heidi Løke nok en toppkamp for Vipers. Linjespilleren satt inn smått utrolig 12 mål på 13 skudd. Men det er nesten så man har sluttet å være overrasket over det jernkvinnen leverer fra kamp til kamp.

Til slutt ble Vipers et hakk eller to for store for Fredrikstad-jentene. Fasiten ble 42 mål på 52 skudd for Vipers-jentene, og en kamp der alle bortsett fra én utespiller noterte seg for scoring. 42-29 ble sluttresultatet, og nå vendes fokus mot Podravka og Champions League førstkommende lørdag.