Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Metz Handball, Europacup Kvinner 1920 > Kamprapport – Vipers

Champions League-kamp, mot Metz, hjemme i Aquarama. Det blir ikke så mye bedre enn det. Det franske storlaget var knepne favoritter i de flestes øyne, men Vipers-laget gikk ut i et forrykende tempo og overrasket det franske storlaget i åpningsminuttene.

Allerede etter få minutter ledet Vipers med tre mål. Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac og Heidi Løkes to mål ga Kristiansandsjentene en 4-1 ledelse. Det franske laget gjorde enkle feil som Vipers utnytta. Ledelsen holdt i 10 minutter. Metz kjempet seg tilbake i kampen og tok mer og mer over.

Den spilleren som virkelig viste seg frem for gjestene i første omgang var Grace Zaadi. Bakspilleren ga seg ikke før hun hadde plassert åtte baller i nettet bak Andrea Austmo Pedersen. I tillegg til Zaadi noterte Helene Sajka seg for fire mål.

For Vipers sin del ble det tyngre utover i omgangen. De tekniske feilene ble flere og skuddene satt ikke like bra. Heidi Løke, med sine fire mål på fem forsøk, var mestscorende for hjemmelaget de første 30 minuttene.

Til pause sto det 17-21 på lystavla i Aquarama. Vipers åpnet omgangen bra, men de franske gjestene jobbet seg tilbake i kampen. Anført av Zaadi hadde Metz god kontroll utover i omgangen. Selv om Ole Gustav Gjekstad gjorde flere bytter løsnet det aldri helt for de rosakledte.

I den andre omgangen var det ingen i Aquarama som kunne forutse kampforløpet. Hadde noen fortalt de hva som kom til å skje hadde ingen trodd det. Metz var laget som kom best i gang i den andre omgangen.

Etter ti minutter hadde det franske laget økt ledelsen fra fire til hele åtte mål, og det var vel ingen, unntatt de største Vipers-fanatikerne, som ga hjemmelaget noen som mulighet til å komme tilbake i kampen.

På pressekonferansen etter kampen sa Ole Gustav Gjekstad følgende:

Jeg er utrolig fornøyd med et poeng. Det må man være når man ligger under med åtte mål. Metz er et av Europas beste lag, og dette var en fin oppreisning etter kampen i Kroatia forrige helg.

Tempoet de franske jentene spilte med så ut til å være altfor mye for Vipers-jentene som gjorde flere enkle feil. Vendepunktet kom etter en Andrea Austmo Pedersen redning 12-13 minutter ut i den andre omgangen. Vipersmålvakten vartet opp med flere gode redninger etter dette, samtidig som det plutselig løsna i angrep. Vipers-skuddene gikk plutselig i mål istedenfor på keeper eller utenfor.

Ragnhild Valle Dahl kom inn og satt flere viktige baller i mål.

Forspranget til Metz ble kuttet sakte men sikkert. Ragnhild Valle Dahl kom inn og satt flere viktige baller i mål. Hele syv mål ente storskytteren til Vipers opp med. Da Emilie Hegh Arntzen satt inn en 7m, med et vakkert trickskudd rundt keeperen, fikk Aquarama troen på at Vipers kunne få med seg poeng fra kampen

Ragnhild Valle Dahl hadde dette å si til Vipers.no etter kampen:

Jeg er veldig glad for at vi får uavgjort. Det var veldig godt å komme inn å score noen mål, at det endelig løsna greit.

Det er en utrolig fin gjeng som har tatt meg godt imot. Det er utrolig gøy å komme på trening med det som er Norges beste lag.

Før Fredrikstad-kampen handler det om at vi samler oss etter denne kampen. Det er en tøff periode vi er inne i, så vi må prøve å samle overskudd og gjøre det vi kan for å slå Fredrikstad og komme videre i cupen.

Da Astride N’Gouan fikk en to-minutter med 14 minutter igjen å spille tok Vipers fullstendig kontroll på kampen. Tremålsforspranget til Metz ble til ett mål før N’Gouan var tilbake på banen. Da den samme Metz-spilleren fikk en ny to-minutter med fire minutt igjen å spille fikk Vipers muligheten sin.

Til slutt, på stillingen 37-38, fikk Emilie Hegh Arntzen en ny mulighet fra 7-metersstreken. Vipers-backen var sikkerheten selv og satt ballen i mål. Metz fikk en siste mulighet til å avgjøre kampen, men skuddet med to sekund igjen på klokka gikk i stolpen bak Austmo Pedersen.

Publikumet i Aquarama ble vitne til en klassiker. Vipers henta opp åttemålsledelsen til Metz og klarte å få med seg et uhyre viktig poeng i Champions League-gruppespillet.

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Vilde Jonassen

Venstreback: Emilie Hegh Arntzen

Midtback: Marta Tomac

Høyreback: Silje Waade

Høyrekant: Malin Aune

Strekspiller: Heidi Løke