Ny hjemmeseier i Champions League! – Vipers
Vipers - Bietigheim 14.1.2023. Foto: May Elin Aunli.

Ny hjemmeseier i Champions League!

Nok en Champions League-lørdag i Aquarama, og premissene var klare: Før dagens kamp lå Vipers på andreplass i gruppa med femten poeng, mens SG BBM Bietigheim på fjerdeplass, hadde ti poeng. Med seier i kveld, ville Vipers ha sikret at Bietigheim ikke kan gå forbi dem i kampen om den viktige andreplassen i gruppa.

Samtidig med kveldens kamp i Aquarama, ble det også spilt en svært viktig kamp i Romania: I Bucuresti tok gruppeleder CSM Bucuresti (sytten poeng) i mot gruppetreer Odense Håndbold (fjorten poeng). Med seier til både CSM Bucuresti og Vipers i kveld, vil ikke kampen mellom Odense og Vipers kommende lørdag bli så avgjørende som den ellers kunne ha blitt.

Dagens kamp mellom Vipers og Bietigheim var også ukas kamp hos EHF, les forhåndsomtalen her: Hunt for crucial points steps up a gear (eurohandball.com).

Merkelig førsteomgang

SG BBM Bietigheim hadde avkast i kampen, men Katrine Lunde sørget for at de ikke fikk kampens første mål. I stedet var det Vipers, med Lysa Tchaptchet Defo, som sørget for kampens første skåring.

De første ti minuttene av kampen var jevne, etter 10:32 utliknet Bietigheim til 5-5 på sjumeter. Lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen, og etter femten minutter var det fremdeles uavgjort, 8-8.

Sunniva Amalie Næs Andersen og Ragnhild Valle Dahl, Vipers, og Xenia Smits, Bietigheim, Vipers – Bietigheim 14.1.2023. Foto: May Elin Aunli.

Til tross for at man satt med en følelse av at dette hadde Vipers god kontroll på, at de bare måtte sette inn et ekstra gir, så ville de reise i fra gjestene, var det Bietigheim som opparbeidet seg en ledelse mot slutten av omgangen. På det meste var gjestene oppe i en firemålsledelse, med Vipers kom heldigvis sterkt tilbake i sluttminuttene av omgangen, og lagene kunne gå til pause på stillingen 15 – 17.

I Romania ledet CSM Bucuresti 21 – 11 over Odense til pause.

Dommerparet var kanskje ikke de mest populære menneskene i hallen i den første omgangen, først etter at gjestene hadde fått tildelt åtte sjumetere, fikk Vipers sitt første straffekast. Publikum reagerte også på en rekke andre avgjørelser.

Tett og spennde andreomgang

Anna Vyakhireva, Vipers – Bietigheim 14.1.2023. Foto: May Elin Aunli.

Vipers startet andreomgangen bra, og hadde hentet inn gjestenes ledelse etter to minutter. Lagene fulgte så hverandre tett i en lang periode.

Etter 13:43 sørget Ragnhild Valle Dahl for at Vipers kom oppå i en tomålsledelse, 25-23, og denne ledelsen klarte hjemmelaget å holde på utover i omgangen.

Med seks og et halvt minutt igjen av kampen, var Vipers fremdeles i føringen med to mål, 30 – 28, og vi gikk mot en svært spennende avslutning på kampen.

Etter at gjestene nok en gang hadde redusert Vipers sin ledelse, sørget Ragnhild Valle Dahl nok en gang for tomålsledelse, 32 – 30, da hun satte inn en sjumeter med tre minutter igjen å spille. Det ble noen nervepirrende sluttminnutter i Aquarama, men da Katrine Lunde reddet en sjumeter på stillingen 34 -32 tjue sekunder før slutt, var kampen avgjort og Vipers hadde sikret seg to nye poeng i gruppespillet.

Anna Vyakhireva ble kåret til banens beste og delte, sammen med Ragnhild Valle Dahl, toppskårertittelen for Vipers, med ni mål hver.

Ragnhild Valle Dahl har nettopp satt inn 34 -32 og sikret hjemmeseier til Vipers. Vipers – Bietigheim 14.1.2023. Foto: May Elin Aunli.

I Romania gjorde CSM Bucuresti jobben, da de slo Odense 40 – 31. Dette betyr at Vipers leder med tre poeng over Odense i kampen om andreplassen og direkteplass i kvartfinalen, og kan sikre direkte kvartfinaleplass selv, i neste helgs bortekamp mot Odense.

Flere detaljer fra kampen finner du hos Fædrelandsvennen (+), Følg Vipers sin nøkkelkamp i Champions League direkte – fvn.no, hos Norges Håndballforbund, Kjempet seg til seier på hjemmebane | handball.no, og hos EHF, EHF Ticker WOMEN’S Champions League 2022/23 Live Results (ehfcl.com).

Ny kamp igjen på onsdag

Det blir ikke mye hvile for Vipersjenetene, allerede onsdag kommer tabelltreer Larvik på besøk til Aquarama. Abkast er 18:15 og billetter til kampen finner du i appen vår eller på denne siden: VIP – billettsalg (woow.no).