Hvem er SG BBM Bietigheim? – Vipers
SG BBM Bietigheim. Foto: SG BBM Bietigheim/EHF.

Hvem er SG BBM Bietigheim?

Vipersjentene har et tett kampprogram i januar. På lørdag er det tid for nok en kamp i Champions League. Etter ti kamper ligger Vipers på andreplass i gruppa, med femten poeng, mens lørdagens motstender Bietigheim ligger på fjerdeplass, med ti poeng. Etter siste helgs hjemmeseier mot FTC, kan lørdagens hjemmekamp mot Bietigheim bli svært viktig i kampen om andreplassen i gruppa. Samtidig med kampen mellom Vipers og Bietigheim, spilles også kampen mellom CSM Bucuresti og Odense Håndball, nummer en og tre på tabellen, så det blir en spennende lørdagskveld i Aquarama.

Denne sesongen er det femte gang SG BBM Bietigheim deltar i Champions League. De har to ganger vært i gruppespillet (2018/19 og 2019/20), en gang kommet til hovedrunden (2017/18) og en gang kommet til sluttspillet (2020/21). SG BBM Bietigheim gjør det bra på hjemmebane og topper for tiden Bundesliga for kvinner som eneste ubeseirede lag. Bietigheim gjennomførte en «perfekt» sesong 2021/22, da de gikk ubeseiret gjennom EHF European League og serie, cup og Supercup hjemme i Tyskland.

SG BBM Bietigheim ledes av Markus Gaugish, som fra april 2022 også har ledet det tyske kvinnelandslaget i håndball. Av spillerprofiler kan flere nevnes: Ungarns landslagskeeper Melinda Szikora, tsjekkiske Veronika Mala, polske Karolina Kudlacz-Gloc, nederlandske Kelly Dulfer, de to tyske landslagsspillerne Xenia Smits og Julia Maidhof og de to danskene Annika Meyer og Trine Østergaard.

Bietigheim gikk seirende ut av høstens oppgjør, da de slo Vipers 32-30 hjemme i MHP Arena i Ludwigsburg (her kan du lese Fædrelandsvennens rapport fra kampen (+): Vipers tapte for første gang på åtte måneder – fvn.no. De to lagene har også møtt hverandre tidligere i forbindelse med Champions League: I korona-sesongen 2020/21 ble Vipers stående igjen som vinner av begge oppgjør, 10-0 og 29-33, mens oppgjørene i 2018/19-sesongen endte det uavgjort i Aquarama, 27-27, mens Vipers vant 26-34 på bortebane. I sesongen 2017/18 vant Bietigheim både i Aquarama, 24-29, og på hjemmebane, 25-24.

(Kilde: EHF)

Billetter til kampen

Billetter til lørdagens kamp i Aquarama (avkast 18:00) finner du enten i appen vår eller her: VIP – billettsalg (woow.no).