Nå er det alvor igjen! – Vipers

Nå er det alvor igjen!

Endelig smeller det igjen i Aquarama. Tirsdag kveld er ventetiden over når Vipers Kristiansand tar imot Byåsen til TV2-sendt oppgjør i Rema 1000-ligaens åpningskamp. Etter en sommer med store utskiftninger både på og utenfor banen er det knyttet stor spenning til hvordan de rosa kommer til å fremstå under den nye hovedtreneren, Tomas Hlavaty.

Alle som kjøper billett til kampen mot Byåsen er med i trekningen av en signert drakt fra Puma. Klikk her for å kjøpe billetter!

For det er ikke til å stikke under en stol at det å miste et knippe sentrale spillere, samtidig som man bytter hovedtreneren, ikke er ideelt i en sport der kontinuitet regnes som en nøkkel. Fra laget som vant alt forrige sesong har nemlig Tonje Refsnes, Hanna Maria Yttereng, Marketa Jerabkova, Ragnhild Valle Dahl, Nerea Pena, og Katarina Jezic forlatt klubben til fordel for nye eventyr. Inn har Lois Abbingh, Luisa Schultze, Paula Arcos, og Tuva Pharo kommet. 

Det gir mange nye konstellasjoner, spesielt i forsvar, og som Hlavaty sa i intervjuet vi gjorde med han tidligere i uka så er nettopp det å sette forsvaret hovedfokus for Vipers-jentene på de siste øktene inn mot seriestart. 

Les intervjuet med Tomas Hlavaty her

Byåsen på sin side har også hatt store utskiftninger. Fem spillere ut har blitt erstattet med fem spillere inn. Det største savnet blir nok Caroline Aar Jakobsen. Toppscoreren forrige sesong, og Byåsens kaptein, har flyttet til Danmark og skal spille for Nykøbing Falster kommende sesong. I tillegg er det verdt å nevne at tidligere Vipers’ målvakt Annick Lipman har satt stopp for en lang og god håndballkarriere.

Det er ikke en lett motstander. Byåsen er én av de aller tøffeste motstanderne i ligaen, og de gjør en veldig god jobb. Forrige sesong så man at de er et ungt lag med en fighting spirit, og de har mange gode aksjoner og systemer som er vanskelige å spille mot, i tillegg til at de har skyttere fra alle posisjoner. Vi er helt nødt til å være påskrudd fra første sekund og vise Byåsen den respekten de har gjort seg fortjent til.

Tomas Hlavaty

Inn har et knippe unge spillere kommet. Aurora Fatle, som har vært en av Fanas beste spillere de siste sesongene, har tatt turen til Trondheim og skal hjelpe trønderne på veien tilbake mot toppen av norsk håndball. I tillegg til Hatle, skal Voldas gode linjespiller Fride Heggdal Stølen erstatte nevnte Jakobsen, mens den svenske målvakten Josephine Nordstrøm kommer fra Skuru.

Sesongoppkjøringen har vært bra og vi har trent godt, spilt kamper, og vært i Praha på treningsleir. Det er alltid spennende i starten av en ny sesong, men jeg syns det ser bra ut, og jeg gleder meg til kampen på tirsdag. Publikum kommer til å få se en heltent gjeng med mye fart og gode kvaliteter.

Karine Emilie Dahlum
Karine Emilie Dahlum er klar for en ny sesong i Vipers-drakta. Foto: Terje Refsnes.

De siste seongene har de rødkledde fra Trondheim slitt litt, og tre 8. plasser på rad etter den flotte 2019/20-sesongen er nok litt under det som ønskes i Byåsen. Det blir spennende å se hva Valery Putans lag kan utrette den kommende sesongen.

Kampen mot Byåsen går i Aquarama og har avkast 18:15.