Vipers Kristiansand – Vipers

Vipers Kristiansand

Vipers Kristiansand er navnet på elitesatsingen til Våg Håndballklubb. Vipers har spilt i eliteserien, nå Postenligaen, sammenhengende fra opprykket etter 2000/2001-sesongen. Første året ble kronet med en, for mange overraskende, åttendeplass, og fornyet kontrakt på høyeste nivå. Året etter gikk det rett til værs. En spillerstall med profiler som Katrine og Kristine Lunde, Elise Alsand, Hilde Kvifte og Bodil Flo Berge lekte seg mer eller mindre gjennom serien, og sesongen 2002/03 ble kronet med bronsemedalje. Larvik ble også den gangen seriemester, og det var Nordstrand som tok sølvet.

Sesongen 2003/04 ble seriesystemet lagt om, med finurligheter som grunnspill, mellomspill A og B, og sluttspill. Larvik «vant» serien, med Vipers på fjerde. I sluttspillet tapte Vipers for Byåsen i kvartfinalen. Sluttspillet ble til slutt vunnet av Nordstrand. Denne sesongen spilte Vipers for første gang i historien europacup. Jentene kom seg til semifinalen i EHF-cupen, hvor de ble slått ut av ungarske Györ. På veien feide de blant annet halve det franske landslaget av banen, da de slo Besancon.

Sesongen 2008/09 endte Vipers på en ikke altfor overbevisende syvendeplass i Postenligaen. Men dette kvalifiserte til en plass i sluttspillet. Og her ble Tertnes, som tok bronse i ligaen, slått ut i kvartfinalen. Dermed finalehelg i Skien, hvor Storhamar ventet i semifinalen. Vipers lekte seg gjennom kampen, og dagen etter ventet finale og Larvik HK. Som forventet ble landslagsrekken til LHK for sterk for Vipers, men sølv i sluttspillet var likevel en hederlig avslutning på sesongen.

Sesongen 2009/2010 ble det en 8 plass og sluttspill. Det ble da kvartfinale mot Tertnes hvor Vipers røyk ut.

Sesongen 2011/2012 startet Thomas Hørlyk opp som hovedtrener for Vipers. Med seg har han assistent Morten Løvø. Thomas kommer fra dansk og tysk håndball på øverste nivå. Vipers endte da på en 6 plass som er den beste plassering siden 2003/2004.

Sesongen 2014/2015 startet tidligere herrelandslagstrener Gunnar Pettersen jobben med å bringe Vipers Krisytiansand opp i toppen av norsk damehåndball. Stallen består av 3 hollandske landslagsspillere i Annick Lippman, Jessy Kramer og Lynn Knippenborg. Nytt tilskudd i år er den sveitsikse landslagsspilleren Karin Weigelt. Danske Sanne bak Pedersen og Annette Jensen er med videre fra tidligere sesonger. Målvakt Sakura Hauge fra Tertnes og Tonje Refsnes fra Randesund  er nye i Vipers troppen for sesongen. Kristine Lune Borgersen har gjort comeback etter sitt andre svangerskap og er med for fullt!