Årsbeste! – Vipers

Årsbeste!

Tekst og bilder: Atle Drøsdal/vipers.no

Dette er sannsynligvis den kampen jeg har sett mest fram til hele sesongen. Ikke at Vipers har så veldig god historie mot Storhamar rent resultatmessig, men det pleier å være underholdende kamper. Og denne gangen var det en utrolig viktig kamp for begge lag. Ikke noe midtpåtabellenvas, men Storhamar kjemper for bronse i Postenligaen; Vipers kjemper for sluttspillplass! Og sesongens tidligere møter ga egentlig ingen pekepinn om hvem som er det beste laget. I oktober vant Vipers 28-26 i cupen. I januar dro Vipers til Hamar, og puttet imponerende 33 mål, men klarte kunststykket å slippe inn 36. Så med dette utgangspunktet forventet de fleste en underholdende kamp, men akk så skummel…

Og kampen startet med to lag, som til tross for at de begge brant sine to første angrep, klart og tydelig viste at her var det ikke annet enn mål som sto i hodene på dem. Og mye av finspillet var lagt igjen i garderobene. Her var det rett frem, og korteste veien til mål. Og sånt blir det mål av. Men det blir også en del personlige feil. Lagene fulgte hverandre tett førstekvarteret, men på stillingen 7-7 sa vertskapet takk for følget.

De neste ni minuttene gikk skuddene til side for mål, eller ble stoppet av en meget god Hannah Zimmergren i Vipers-buret, eller ballen ble rett og slett kastet bort før de kom på skuddhold.  Og hjemmepublikummet likte tydeligvis hva de fikk se, og jublet og klappet bestenorskecasinos.com godt over gjennomsnittet for et Kristiansandspublikum. Da det gjensto fire minutt av første omgang ledet Vipers 13-8, de modigste begynte å slappe av og se for seg en reprise av sluttspill-semi»n fra i fjor. Da ledet Vipers 17-9 til pause, og endte som mange husker med seier 32-25. Men helt kan man jo aldri slappe av når det gjelder Vipers. For før man vet ordet av det, så er det sørlandsjentene som begynner å skyte i keeper, og vips, så er det 13-10 og pause.

Starten av andre omgang er alltid spennende. Hvilken trener har brukt minuttene best, og hvilket av lagene svarer best på trenerens instrukser? Hjemmepublikumet slapp heldigvis å vente så lenge på svaret. Vipers økte ledelsen, og laget så rett og slett ut som de hadde et gir mer enn gjestene fra Hamar. Og Vipers viste også at de, til tross for en totalt sett skuffende sesong, hadde spillegleden i behold. Og sånt gir resultater! Da ti minutter gjensto hadde hjemmelaget opparbeidet seg enn behagelig åttemålsledelse, og jentene så ikke ut til å anstrenge seg nevneverdig for å holde Storhamar bak seg. Og over alt på banen fant du Michelle Brandstrup. Den danske pige, som måtte stå over første halvdel av sesongen pga korsbåndskade, viste nok en gang hva som bor i henne. I forsvar spiller hun tøft; noe som ga seg resultater i både snapp av ball, med påfølgende scoring på kontring, og mindre lovlige taklinger som ga gjestene straffe. Men det var spesielt angrepsspillet hennes som ble lagt merke til i dag; hun puttet åtte ganger, og ble med det Vipers» toppscorer.

Før kampstart var det overrekkelse av blomster til fire fabelaktige jenter som forlater Vipers etter sesongslutt. Helene Jørgensen Vinknes, Ranveig Odden, Susanne Fuglestad og Ida Marie Wernersen takker alle for seg, og vipers.no takker dem alle for hva de har gitt klubben og publikum! I tillegg fikk Vipers» fantastiske oppmann, Øystein Berge, overrakt plaketten som kunngjør at han er æresmedlem av IK Våg, for sitt utrettelige arbeid gjennom 19 år!