Seier i første kvartfinale – Vipers

Seier i første kvartfinale

Den første av to kvartfinaler mot Tertnes ble spilt i Karusshallen onsdag kveld. Etter to strake tap i serien, var utgangspunktet det samme som da lagene møttes i kvartfinalen i fjorårets kvartfinaler.

Tekst og foto: Atle Drøsdal/vipers.no

Våren 2009 var utgangspunktet akkurat som i år. Vipers og Tertnes hadde, naturlig nok, møttes to ganger i Postenligaen; og begge gangene var det Tertnes som stakk av med poengene. For ett år siden vant Tertnes 24-27 i Karusshallen, og ekspertene dømte kristiansanderne nord og ned før returmøtet i Bergen. Men et innbitt Vipers-lag kjempet seg til en egen tremålsseier; 25-28, og dermed gikk Vipers videre til semifinale med minst mulig margin. Men hva gjør vel det? Er man videre, så er man videre.

I år hadde jentene fra sør bestemt seg for å ha et bedre utgangspunkt før de tar turen over fjellet. Og helt fra starten så så det ut til at det skulle bli med mer enn bare tanken. Tempoet var høyt fra hjemmelaget, og halvveis ute i omgangen stoppet gjestene fra Bergen litt opp. Eller, forsvaret til Vipers stoppet dem. Vipers fikk en tremålsledelse, og fram til pause var det egentlig bare ett lag på banen. Merkelig nok vil nok mange si… Da pausesignalet lød sto det 16-9 til hjemmelaget; et resultat som egentlig var snilt. For Vipersjentene hadde satt flere 100%-sjanser over og til side for mål. Likevel var det ingen grunn til å være misfornøyd. Publikum forventet en tett kamp da de kom til hallen, og etter tretti minutter ledVipers med syv mål!

Men som alle som har fulgt Vipers i noen år har lært; så kan man ikke slappe av før signalet går for full tid. Så også denne kvelden. En tilsynelatende trygg ledelse ble sakte men sikkert spist opp ettersom omgangen skred fram. Vipers viste seg fra sin verste side i angrep, samtidig som Tertnes-forsvaret virkelig fikk opp farten. Og bakerst hadde Tertnes fått innpå en meget god Aina Eide. Med syv minutter igjen  å spille, hadde en trygg åttemålsledelse krympet inn til to små mål. Når Michelle Brandstrup måtte ta turen på benken i to minutter ble det stille på tribunen, og publikum fryktet å se det de har vært vitne til litt for mange ganger denne sesongen; jentene kastet bort seieren i sluttminuttene.

Men ikke denne gangen! Jentene, og Peder Langfeldt, hadde på det nærmeste garantert hjemmeseier, og ikke snakk om at det skulle rakne denne gangen! I Vipersburet hadde Silje Galdal sjekket inn, og jentungen reddet straffe, og flere skuddforsøk fra Tertnes-pikene. Vipers hodt unna, og klarte de siste minuttene å utnytte gjestenes småstressede forsøk på å utligne. Dermed dro Vipers igjen i fra, og kunne gå i garderoben med firemålsledelse før søndagens returoppgjør i Bergen.

Trener Langfeldt er sikker; helgen første mai kan sørlendingene bare bestille rom i Drammen. For fjorårets suksesshistorie, som endte med et historisk sluttspill til jentene fra sør, skal gjentas!