Norgesplaster – Vipers

Norgesplaster

Norgesplaster A/S ble grunnlagt i 1938 etter et samarbeid mellom tekstilbedriften Høie Fabrikke A/S på Mosby og legemiddelprodusenten A/S Apothekernes Laboratorium i Oslo. Da alt plaster på denne tiden ble laget av tekstil, så var det naturlig å legge produksjonen til Mosby og Høie fabrikker, mens Apothekernes Laboratorium, som hadde markedskunnskapen, tok hånd om salget i Oslo.

Norgesplaster A/S har hele tiden satset på å være på høyde med utviklingen i markedet. I 1951 startet man, som en av de første i Europa, med å produsere elektrotape på basis av polyetylen-film, og året etter ble det første plast-plaster laget på basis av PVC. Stadig nye maskiner ble kjøpt inn, og i 1954 lanserte vi «Kvikk-strip»- et ferdig kuttet plaster.

Tidlig på 70 tallet ble fabrikken flyttet opp til Vennesla, da den gamle på Mosby ble for liten. Vi fikke en moderne fabrikk på ca. 5200 kvadratmeter med et nytt bestrykningsanlegg som gjorde det mulig å produsere en rekke forskjellige typer bæremateriale. Da ble også Scanpor non-woven bandasjetape lansert, og den nye fabrikken ble innledningen til en ny æra for Norgesplaster. Scanpor tape ble meget godt mottatt i markedet som en ytterst hudvennlig tape. Dermatologer i den vestlige verden foretrakk Scanpor, og det ble starten på en stadig voksende eksport. Og vi vokser videre også i dag.

Midt på 90 tallet ble Norgesplaster A/S innfusjonert i Alpharma AS (tidl. A/S Apothekerne Laboratorium). Vår målsetning er å utvikle produkter for å være en totalleverandør innen enklere sårbehandlig. For å få dette til har vi knyttet langsiktige kontakter til flere utenlandske produsenter som har store ressurser til innovativ produktutvikling.