Tap i tøft toppoppgjør – Vipers

Tap i tøft toppoppgjør

Det ble som forventet en tøff kamp i Arena Larvik denne søndagen. Men at den skulle bli så tøff for Larvik var det få som hadde forutsett. Til fvn.no uttaler Larvik-trener Karl-Erik Bøhn: - "Vi hadde bestemt oss for å være bra idag, men ble overrasket over Vipers idag. De var bedre enn jeg noen gang har sett de".  Og det er jo hyggelig å ta med seg hjem!

Tekst og foto: Atle Drøsdal/vipers.no

Kampen startet med at vertene gikk i føring, men det tok drøyt tre minutter før de første gangen traff nettmaskene. Og Vipers-jentene ble liggende tre mål bak på 5-2 og 6-3, men det var ingen antydning til at gjestene ga seg av den grunn. Etter 18 minutters spill utlignet en meget god Emma Jonsson, og lagledelsen til Larvik fant det for godt å ta timeout. De helt store resultatene fikk ikke Larvik ut av dette, og da pausesignalet lød sto det 12-12. Fra hjemmepublikummet hørtes det murring over at hjemmelaget så ut til å ta for lett på oppgaven, og at de trodde de var bedre enn de var. I tillegg hørtes det glede over at Vipers ikke spilte ballen mer til strek, da de så på Emma som en stor trussel. Og farlig, det var hun jo! Både i angrep og i forsvar.

Hva som ventet etter pause var det store spørsmålet for publikum, og ganske sikkert jentene på begge lag. Mot Selbu spilte også Larvik ganske jevnt før pause, for så å parkere dem og vinne andre omgang 24-1. Dette var noe Vipers skulle unngå! Og første oppgave da er å sette forsvaret. Og dagens utgave av forsvar var fantastisk bra, og noe Larvik tydeligvis ikke hadde forventet. Vipers’ kjente 3-2-1-forsvar var byttet ut med 6-0, og Heidi Løke fikk så absolutt ikke de rommene hun hadde forventet på streken. Likevel ble andre omgang langt tøffere enn første, og vertskapet dro jevnt og trutt i fra. Litt for mange tekniske feil hos Vipers førte til tilsvarende mange kontringer for Larvik, og sånt blir det gjerne mål av. I tillegg var Lene Rantala suveren i målet. Med det nivået hun presterte i dag, så kan man jo stille spørsmålstegn med hvorfor Cecilie Leganger er hentet til klubben. På den annen side, så kan jo Vipers være glade for at ikke Cecilie var til stede i dag.

Til slutt ble det 26-18 til Larvik, og det er ikke et resultat Vipers-jentene trenger å skamme seg over. Det er heller noe å ta med seg videre. Peder Langfeldt var fornøyd med resultatet, men finner flere ting å sette fingeren på. Dette tas med for å gjøre laget enda bedre til kommende kamper. Langfeldt, og vi som var til stede i hallen, ser at laget har tatt flere skritt i riktig retning. Og vi gjentar Karl-Erik Bøhns ord, og lar det oppsummere kvelden; De var bedre enn jeg noen gang har sett de».