Back on track – Vipers

Back on track

Etter tre strake tap skulle igjen Vipersjentene vinne en kamp. På besøk kom bunnlaget fra Selbu, og de hadde samme holdning. Nå skulle tapsrekken snus! Syvende plass mot ellevte plass. Fire poeng mot to. Ikke den helt store forskjellen altså. Så gjensto det å se da, hvem som hadde mest å by på. Og det tok ikke mange minuttene før Vipersjentene viste at de ville mye.

Tekst og foto: Atle Drøsdal

Men det tok likevel en halv omgang før hjemmelaget fikk en tilsynelatende trygg ledelse. Da var ett- og tomålsledelse økt til fire, og etter atten minutters spill sto det 10-4 til Vipers. Mer enn en av hjemmepublikum tenkte her at «endelig får vi en kalasseier på hjemmebane»! Men det tok ikke helt av resultatmessig. Vipersjentene sprudlet, men kanskje litt i overkant. Skuddene satt løst, og det resulterte i skudd i stolper, keeper og utenfor. Heldigvis satt forsvaret som det skulle, så jentene kunne gå i garderoben med småbehagelige 14-9. Ikke helt som forventet, men som trener Peder Langfeldt sa til fvn.no i forkant av kampen: -«Nå har de fått med seg Jeanette Nilsen, Marte Snorroeggen og Trine Haltvik. Det blir ingen walkover. De har fått inn mye rutine, og har dessuten møtt mange av de beste lagene til nå i år». Og det fikk han helt rett i.

Andre omgang begynte som første, og Vipers dro igjen i fra. Men skuddene, de gikk fortsatt litt i hytt og pine. Og til slutt måtte jo nesten Selbu finne ut av hvordan de skulle utnytte dette. Ti minutter ute i andre omgang ledet Vipers med syv, 19-12. Men da fikk først Emma Jonsson en tominutter, og få sekunder etter måtte Michelle Brandstrup slå følge ut på benken. Å spille med to mindre på banen ble ikke så skummelt som mange fryktet, og da minuttene var omme ledet fortsatt Vipers trygt; 19-13.

Men så begynte det. 19-14, 19-15, 19-16… Publikum hoiet og skrek, og det samme gjorde trener Langfeldt ute på sidelinjen. Såpass mye og høyt at dommeren fant det riktig å gi han det gule kortet…

Men Vipersjentene var ikke helt ferdige for kvelden, og avsluttet ettermiddagen med å putte jevnt og trutt for hvert mål gjestene fikk. Og et par til. Dermed endte kampen 25-20, og en halvfornøyd Peder Langfeldt konkluderte med at det var et greit resultat. Forsvaret satt som det skulle, men i angrep ble avslutningene for dårlige.

Til lørdag venter ny kamp mot Selbu. Denne gangen er det Vipers som drar på tur, og det er kvartfinale i NM som venter. Og om man skal høre på veteranen Trine Haltvik, så må Vipers’ avslutningene være vesentlig mye bedre enn hva de var i dag. Til fvn.no sier hun -«Idag var vi altfor tamme fremover, og bruker altfor lang tid på å komme inn i kampen. Vipers vant helt fortjent, men på lørdag blir det noe annet. De skal få merke at den kampen er på vår hjemmebane. Jeg tror det blir en helt annen kamp». Vi satser på at jentene våre tar henne på ordet, og bruker mindre tid på å skyte utenfor, så kan Selbu komme inn i kampen så fort de bare vil.