VI SKAL TIL SPEKTRUM! – Vipers

VI SKAL TIL SPEKTRUM!

Ingen vits i å skrive noe annet. Etter en famlende start, endte det som alle hadde håpet; en solid 33-19 seier. De siste dagers barnehagetendenser ga tydeligvis resultater. Jentene begynte litt småbeskjedent, og lot gjestene være med å leke. Men som med de store barna i barnehagen, så var det ingen tvil om hvem som bestemte i Karusshallen i kveld.

Tekst og foto: Atle Drøsdal

Før kampen uttalte trener Langfeldt at han ville ha en elektrisk stemning på tribunen. Og det var akkurat det han fikk. Men som med jentene hans på parketten, så tok det litt tid før publikum virkelig våknet. Men når både spillere og publikum våknet, så var det så nakkehårene reiste seg. Og gjestene fra Gjøvik; de lot seg påvirke.

Etter å ha gått til pause med en beskjeden ledelse,13-10, dro Lindy i gang showet fra første angrep. Finalesugne sørlendinger slapp seg mer og mer løs, og det var aldri tvil om hvilket lag som skulle til Oslo i romjula. Vipers dro i fra jevnt og trutt, Katrine Høyland stengte buret og dro fram den ene redningen finere enn den andre, Veronica Kristiansen var tilbake i god, gammel scoringsform, og jubelen på tribunen økte i takt med med en stadig økende ledelse. Eller jentene på parketten lot seg påvirke av publikum, og betalte tilbake jubelen med festspill. Og gjestene? De responderte ikke like positivt på publikums jubel og heiarop… Andre omgang ble vunnet 20-9, og de siste tre minuttene sto alle de 819 fremmøtte og hylte og skrek seg hese. Taket var i ferd med å løfte seg, og det blir rapportert om utslag på seismografen i Bergen. Denne gangen var det hverken jordsjelv eller komet; det var bare publikums jubel da Vipers-jentene ble historiske da de spilte seg til lagets første NM-finale gjennom tidene.

Vipers.no gratulerer jentene, takker for fantastisk underholdning, og takker publikum for fantastisk støtte, liv og jubel. Nå er det bare å planlegge Oslo-turen i romjula. 30. desember skal vi til Oslo Spektrum å spille finale; be there!

Mål Vipers:
Veronica Kristiansen – 9
Ingunn Birkeland – 6 (2 syvmetere)
Louise Pedersen – 5
Lindy M.K. Taraldsen – 3
Christin H. Daland – 3
Janne Kjelstrup Olsen – 2
Ida Marie Aa – 2
Michelle Brandstrup – 1
Birgit Van Os – 1
Emma Jonsson – 1

Banens beste:
Veronica Kristiansen

Utvisninger Vipers:
Michelle Brandstrup, Emma Jonsson og Louise Pedersen – alle 1x2min
Ingunn Birkeland – 2x2min

 

Mål Gjøvik HK:
Anette Linaker Olsen – 5
Trine Haugstad – 4
Marte Markås Mellingen – 4
Maria Hansen – 2
Grith Kristensen – 2 (1 syvmeter)
Vilde Bratland Hansen – 1
Anette Galåen – 1

Utvisninger Gjørvik HK:
Benedicte Hagen Farstad og Trine Haugstad – begge 1x2min

Dommere:
Steinar Martinsen og Slim Ben Tekaya

Tilskuere:
819

Se jubelscenene på fvn.no

fvn.no oppdaterte kampen live. Utviklingen finner du her

NRK var også tilstede; intervjuer, jubelscener og artikkel finner du her

Les mer på Sørnett her

En sprengt tribune får takk fra jentene