SØLVJENTENE – Vipers

SØLVJENTENE

Som forventet ble det tap i finalen i NM 2010. Men hva gjør vel det? Som ei dame fra håndballforbundet sa til meg i forbifarta etter kampen; "med Larvik i systemet, så er jo sølv det beste et norsk lag kan håpe på. Om det er i cup eller serie...". Og det har hun nok rett i. I alle fall en stund til. Men gjorde det dagen noe dårligere for de drøyt 200 sørlendingene som hadde tatt turen til hovedstaden på årets nest siste dag? Tror ikke det. Vipers-jentene dro hjem med sølvmedaljer om halsen. Og sølv, det er det samme som andreplass! Nest best i Norgesmesterskapet 2010!

Tekst og foto: Atle Drøsdal

Og for et sørlandspublikum som ikke akkurat er bortskjemt med medaljer, så var dette en dag verd å få med seg. Sist gang det var en cupfinale å snakke om var i 1980, og da var det herrene til KIF som sto for bragden å ikke bare spille finale, men å vinne cupen! Når det er Larvik som står på motsatt banehalvdel, et lag hvor flertallet fikk overrakt roser fra forbundet før kampen (for sin EM-innsats); ja da skal man ikke bli overraket om det blir tap. Og man skal i alle fall ikke bli skuffet!

For et par år siden møttes de samme lagene i finalen i sluttspillet, og begge gangene har landslagsstjernene til Larvik vært storfavoritter, og gått av med gullet. Men to sølv på under to år; se det er en statistikk vi kan li’. Og enda er ikke sesongen over. Fortsatt er det seriemedalje og sluttspill å kjempe om. Det er rett og slett bare å glede seg til neste halvår!

Stemningen hos de tilreisende supporterne var god, både i bussene på veien til hovedstaden, og da de marsjerte tallrike gjennom Oslos gater iført sine nye finalegensere. Det var aldri tvil om at det ville bli en del rosa å se i Oslo Spektrum. Både på banen og tribunen. Så da kampen var fire minutter gammel, og Vipers ledet 3-1, ja da var det få som trodde det de så. Heldigvis ga det resultat i solid støtte til laget, og ikke målløs beundring. Istedenfor ble det heller målløst på banen, da Vipersjentene begynte å skyte i stenger, tverrligger, keeper, over og til side for mål. Om det var cupnerver som plutselig kom rasende, eller respekt for rutinerte Cecilie Leganger, skal være usagt; men den gode starten fikk en brå slutt. Og da Larvik fire minutter seneere gikk opp i en 6-3 ledelse, ja da var det mange som tenkte at «det var det…». Og det var det i realiteten også. Selv om en meget god Vikki reduserte til 10-7 etter tjue minutters spill, så klarte aldri utfordrerne fra sør å ta igjen forspranget. Da pausesignalet lød, sto det 16-10 til Larvik

Larvik strålte ikke hele kampen, men det kan man heller ikke si at Vipers gjorde. Returløpene til Vipersjentene var fantastiske, og de velkjente kontringene til Larvik ble det lite av. Men når kontringsballene fra Larvik ble snappet opp av fotrappe sørlendinger, så gikk litt for mange passninger rett i nevene på LHK-spillerne igjen. Dermed kunne Larvik til slutt innkassere sitt ellevte NM-gull, med sifrene 31-18. Vi kunne alle ønsket en jevnere kamp, men i det store og hele; hva gjør vel det? VI TOK SØLV I NM!

Etter premieutdeling og obligatoriske intervjuer, dro både spillere og supportere hjem til Kristiansand, og en strålende medaljefest hos vår faste matsponsor Jonas B. Gundersen.

 

Neste Vipers-kamp er allerede søndag 9. januar, kloken 18.00. Da kommer nyopprykkede Sola på besøk, og da bør sannelig du og ta turen til Karusshallen! Takk for følget i 2010, og godt nyttår til dere alle!

 

Mål Vipers:
Ingunn Birkeland – 6 (1 syvmeter)
Veronica Kristiansen – 5
Emma Jonsson – 4
Louise Pedersen – 2
Michelle Brandstrup – 1

Banens beste Vipers:
Veronica Kristiansen

Utvisninger Vipers:
Michelle Brandstrup og Birgit Van Os – begge 1x2min

 

Mål Larvik:
Heidi Løke – 8
Tine Rustad Kristiansen – 5
Linn Jørum Sulland – 5 (2 syvmetere)
Nora Mørk – 4
Tonje Larsen – 3
Tine Stange – 2
Olga Medvedeva – 2
Sara Breistøl – 1
Karoline Dyhre Breivang – 1

Utvisninger Larvik:
Tine Rustad Kristiansen og Olga Medvedeva – begge 1x2min

Banens beste Larvik:
Cecilie Leganger

 

Dommere:
Lars Jørum og Kim Rune Stenhaugmo

Tilskuere:

 

Finalerelaterte artikler:

NRK.no:

Vipers jubla for cupsølv

Cecilie Leganger:– Vipers kan slå oss

Mimrer om cupseier

Cupfinaleråd: – Gi blaffen i Larvik

fvn.no:

– De gjorde et ærlig forsøk

tv2.no:

Larvik vant oppskriftsmessig

handball.no:

Larvik tok sitt NM-gull nr 11

vg.no:

Leganger: – Litt kjedelig med enkel finale

db.no:

Larvik tok NM-tittelen – til 1,001 i odds