Kalddusj for noen hver – Vipers

Kalddusj for noen hver

Førsteomgangen i serieåpningen ble en real kalddusj for både hjemmelag og hjemmesupportere. Andreomgangen en tilsvarende kalddusj for bortelag og deres supportere. Etter kampslutt ventet en kalddusj på begge lag, samt dommere. Kristiansand kommune har nemlig bestemt seg for å spare strøm, og dermed fantes det ikke varmt vann i dusjene...

Tekst: Atle Drøsdal

På den annen side var det nok noen hver som kunne trenge å kjøles ned etter denne kampen. Serieåpningen er alltid spennende. Hvor gode har Vipers blitt? Og hvor gode har motstanderne blitt?

Som de fleste vel har fått med seg, så har det vært store utskiftninger i Vipers i løpet av sommeren. Klubbledelsen har gjort det mange sørlendinger pleier å gjøre like før jul; tatt turen med Color Line for å hente noe godt. Fra før var danskene Louise Pedersen og Michelle Brandstrup på plass. Nå er også Maria Louise Hansen, Sanne Bak Pedersen, svenske Sara Nirvander og trener Thomas Hørlyk alle hentet fra Danmark. Reklamen sier også at det er dejlig å være norsk i Danmark. Folkens, nå trenger dere ikke dra til Danmark. Det er dejlig å være norsk i Karusshallen! For etter en førsteomgang som helst bør forbigås i stillhet, så eksploderte det i andre omgang.

Men det første først. «Oppskriftsmessig» puttet Christin H. Daland Vipers’ første mål etter et halvt minutt, men det var i grunnen det. 1-0 ble til 1-5 på kampens åtte første minutter. Etter atten minutter reduserte Ida Marie Aa til 6-8, og flere tenkte at opphentingen var i gang, og at pauseresultatet slett ikke skulle bli så galt. Men det skulle det… Vipers-spillet i første omgang var preget av mye stang-ut, skudd rett i en god Emily Stang Sando, og noe som så ut til å være i overkant mye nerver. Og Vipers’ nye keeper, Sara Nirvander, kunne etter kampen tilstå at -«seriestart med ny klubb, det var mye sommerfugler i magen». Og hun var nok ikke den eneste med de i magen. Sommerfugler, stangskudd og frøken Sando gjorde sitt til at lagene gikk i garderoben på stillingen 6-12. På tribunen sang fjorten tilreisende Flint-supportere 600 lokale i senk. Og de lokale lurte nok på hvorfor de hadde giddet å ta turen. Det samme gjorde nok også landslagstrener Thorir Hergeirsson. For resulatet av dansketuren så mer ut til å være resultatet av en julebordstur med ferga…

Noen ganger hadde det vært interessant å vite hva som ble sagt i garderobene i pausen. Dette er en sånn kamp. Kristine Lunde-Borgersen avslørte noe: -«det er flaut å gå til pause etter en sånn forestilling. Vi måtte bare gjøre noe»!

Noe av det som ble gjort var å putte Birgit Van Os inn i forsvaret, putte Silje Galdal i mål, og vips. På femten minutter var ledelsen hentet inn, og det sto 14-14. Og sterkt delaktig i dette var en helt umulig Silje Galdal. Jenta som også ble kåret til banens beste gjorde livet surt for gjestene. Fire strafferedninger på rad, refleksredninger og dobbeltredninger. Til fvn.no sier landlagstrener Hergeirsson -«Silje sto en veldig god kamp. Hun er en spennende spiller med bra rekkevide som kan bli så god hun selv vil». Om noen skulle være i tvil, hun er fryktelig god allerede! Sanne Bak Pedersen var også ei som var god i dag. Og selv om alle mål teller i en kamp, så kan man ikke komme utenom dagens siste avslutning fra vår danske venstrekant. Med femten sekunder igjen på klokken kom hun fri på kanten, og for å bruke hennes egne ord: -«jeg visste ikke hvor lang tid det var igjen, og jeg visste egentlig ikke hvor jeg var, eller hvor keeper var. Men den ballen skulle i mål». Og der havnet den. Mens Sanne løp det hun kunne hjem igjen, løp Louise Pedersen inn i midtsirkelen og forstyrret avkastet til Flint. Dermed ble det direkte rødt på høyrekanten, men forsinkelsen det skapte gjorde at tiden gikk ut. Dermed eksploderte Karusshallen i jubelscener vi mer enn gjerne ser igjen. Dette var røde pølser og pom frittår med remoulade. Billig bacon og kylling. Karameller og flødeboller. Legoland, tivoli og løveparken. Og hva enn det er som bringer oss sørlendinger det dejlige liv i Danmark. Alt i ett.

Og de på tribunen kommer nok mer enn gjerne tilbake. Noe jentene i alle fall vil sette pris på. For etterhvert som Vipers-jentene kjempet seg tilbake i kampen, og overtok ledelsen våknet kristiansandspublikumet til live. Og for et liv det kan bli i Karusshallen, når bare jentene gir fansen noe å juble for. Bak mål slet vi fotografer med å snakke med hverandre på grunn av levenet på tribunen. Og vi liker det! Sanne, Maria og Sara liker det også, og kunne ikke få skrytt nok av sitt nye publikum etter kampslutt. Så da er utfordringen gitt. Allerede til søndag spiller jentene ny kamp i Karusshallen. Da kommer Storhamar på besøk, og kampstart er 18.00. Ta med deg noen venner og kom tidlig, for her blir det fullt!

Vipers – Flint Tønsberg 19-18 (6-12):