Bonuspoeng? – Vipers

Bonuspoeng?

Før dagens kamp hadde de fleste vært godt fornøyd med ett poeng mot Storhamar. Mjøslaget kom til Kristiansand som serieleder, etter to kamper med kalasseire, og bonuspoeng i form av at Håndballforbundet gjorde om på poengstraffen som gjorde at Storhamar måtte starte sesongen med to minuspoeng. Etter kampen var det egentlig skuffende at det "bare" ble ett poeng.

Underholdningsverdien i Karusshallen så langt i år er det i alle fall ingenting å si på. For en uke siden var det kamp til siste sekund, da Vipers hentet inn seksmålsledelsen Flint hadde sikret seg i førsteomgang, og Sanne Bak Pedersen banket inn seiersmålet like før dommerne blåste av. I dag var det Vipers som førte an stort sett hele kampen, likevel klarte klarte de aldri å avgjøre bataljen. Istedenfor klarte gjestene fra Hamar å hente inn både 7-4-ledelsen i første omgang, og 22-17 i andre.

De siste ti minuttene ble en sær afære. Lagene puttet en gang hver. EN! Da Storhamar hentet inn 22-17, og utlignet til 23-23, var det mange på tribunen som satte både kaffe og vafler i halsen. Vipers skulle vel ikke klare å kaste bort poengene i sluttminuttene? Begge lag bar preg av en kamp med høyt tempo, og det det gikk hardest utover var angrepsspillet. Forsvaret til begge lag var fortsatt bra, men i angrep ble det mye rart. Tekniske feil, skudd i blokk, keeper, og til side og over mål var fasiten. Louise Pedersen førte hjemmelaget opp i føringen nok en gang da det var drøyt syv minutter igjen. Fem minutter senere utlignet Storhamars venstrekant Gina Lorentsen. Michelle Brandstrup skjøt via keeper og i innsiden av stanga, og hele hallen eksploderte i jubel. Bare for å se ballen trille langs mållinjen og ut.

I kampens siste sekund ble Christin H. Daland revet ned da hun var gjennom, og ikke hadde annet å gjøre enn å gjenta det hun hadde gjort seks ganger tidligere i kampen, sette ballen i mål. Men mens CH ropte på straffe, nøyde dommerne seg med å gi misfornøyde Vipersjenter frikast. Til store protester fra Storhamarbenken. Nylig landslagsuttatte Kristine Lunde-Borgersen fikk æren av å avslutte, og 398 tilskuere fikk se skuddet passere ikke veldig langt unna hjørnet i Storhamarmålet. Dermed ble det poengdeling i Karusshallen, uten at trener Thomas Hørlyk var for misfornøyd. -«Vi hadde ikke regnet med å få poeng mot et meget sterkt Storhamarlag, så det blir et bonuspoeng. Men det er likevel surt, for vi fortjente virkelig å vinne i dag», sa Hørlyk etter kampen. Før han la til at -«dette er det beste jeg har sett jentene». Etter kampen satt Michelle Brandstrup på parketten og filosoferte over hva hun kunne gjort annerledes. Sanne Bak Pedersen satt ved siden av og nøyde seg med et -«Pisselort» på syngende dansk, og satte på den måten ord på hva flere av oss følte etter kampslutt.

Nå venter bortekamper mot Sola 18. september, og 2. rundekamp mot AK-28 28. september. Deretter kommer Larvik HK på besøk til Karusshallen 5. oktober. Vi sees i alle fall da!

Vipers – Storhamar 24-24 (12-12):