Huffda – Vipers

Huffda

Noen dager går alt galt. Dette var en sånn dag. Okay, kanskje ikke alt. Men nok. Landslaget til Larvik var som vanlig gode. Kikki røyk ut av spill etter åtte minutter, med brudd i en finger og en tommel ute av ledd. Og førsteomgangen til Vipers, den forbigår vi i stillhet...

Javel, kanskje ikke helt i stillhet, men stort sett. Forsvaret til Vipers var ikke dårlig i førsteomgang, men i andre enden av banen skortet det på de store opplevelsene. Og dårlige avslutninger er livsfarlig mot et lag som Larvik. Da kontres man fort i senk. Så også i denne kampen. Og dermed kunne man gå til pause med et trist 4-15-resultat i lomma. Likevel var det ikke dette de 809 tilskuerne snakekt om i pausen. Det var fortvilelsen over å se Kikki løpe av banen med store smerter. Og uvissheten rundt skaden. Hva som skjedde med henne kan du se og lese om i inkene i bunnen av artikkelen (nrk med video).

Andre omgang var lystigere for hjemmepublikumet. Og fra stum fortvilelse i første omgang, lot publikum seg begeistre av innsatsen til Vipers-jentene. Og etterhvert som omgangen skred fram, og Vipers «ledet» denne, ble stemningen og humøret bedre og bedre. Og da Silje Galdal igjen vartet opp med redninger som bare hun kan, og Larvikspillerne skjøt i stenger, utenfor, eller kastet bort ballen i angrep, så hørte man lett humring fra tribunen. Ikke rart at Lene Rantala i Larvikmålet, og trener Ole Gustav Gjekstad, tente på alle plugger. For hvor ofte opplever stjernene fra Larvik at publikum ler av dem?

Til slutt kunne lagene gå i garderoben med resulatet 11-11 i andre omgang. 15-26 er ikke kjempegøy å oppleve på hjemmebane. Men når man ser spillerne Larvik besitter, og tar med seg at de ikke har tapt i Postenligaen siden april 2004, så får man heller se på det som en god erfaring. Og erfaring, det fikk også spillere som Siri Aaserud og Randi Anette Egebakken med seg. Med null respekt for stjernene, var det en sann fornøyelse å se innsatsen og gleden ungjentene viste. Og Christina O’Sullivan. Hva kan vi si? Hun har vært borte fra førstelagshåndball i to år, gjorde comeback i cupkampen mot AK-28, og imponerte stort mot Larvik! Og da Kikki ble kjørt til legevakten, fikk den tidligere Bækkelagsjenta mye mer spilletid enn hun nok hadde sett for seg før avkast.

Nå venter bortekamper mot Fredrikstad og Gjøvik, før vi igjen kan se jentene på egen parkett. Da er det Njård som kommer på besøk, dagen  er lørdag 30. oktober, og klokkeslettet er 16.00. Ta med deg en venn eller tre og kom!

Vipers – Larvik 4-15 (15-26):

Mål Vipers:
Maria Louise Hansen – 4
Michelle Brandstrup – 3
Christina O’Sullivan – 2
Christin H. Daland – 2
Louise Pedersen – 2
Kristine Lunde-Borgersen – 1
Siri Aaserud – 1

Banens beste Vipers:
Maria Louise Hansen

Utvisninger Vipers:
Christin Høgsaas Daland – 1x 2 min.

Mål Larvik:
Linn-Kristin Riegelhuth Koren - 10 (5 syvmeter)
Linn Jørum Sulland – 4
Tine Rustad Kristiansen – 3
Kari Mette Johansen – 3
Pernille B. Wibe – 2
Tonje Larsen – 1
Mie Sofie Sando – 1
Sara Breistøl – 1
Karoline Dyhre Breivang – 1

Banens beste Larvik:
Linn-Kristin Riegelhuth Koren  

Utvisninger Larvik: 
Mie Sofie Sando og Isabel Blanco, begge 1x 2 min.

Dommere:
Kenneth Abrahamsen og Arne Mikael Kristiansen

Tilskuere: 809fvn.no:
Lunde-Borgersen brakk pekefingeren to måneder før VM

nrk.no:
Uklart om VM ryker for Kikki
-Det er en mulighet