To poeng – Vipers

To poeng

Nyopprykkede Njård fra hovedstaden, tok turen til Sørlandets hovedstad. Med seg i bagasjen hadde de null poeng og absolutt sisteplass i Postenligaen. Vipers på sin side hadde varmet opp med feber, og mer eller mindre skadet stall. Kanskje kunne dette bli mer spennende enn man i utgangspunktet skulle tro?

Kampen startet med klart Vipers-preg, men mål, det ble det ikek så mange av. Første målet kom faktisk ikke før det hadde gått snaue seks minutter. Nye seks minutter senere sto det 6-0 til hjemmelaget. Det burde vært ti eller tolv – null. Njård hadde lite å bidra med offensivt, men forsvaret var bra. Men kombinert med dårlige avslutninger fra Vipers-jentene, og gode redninger fra Njård-keeperen, så var det nå likevel ikke mer enn 6-0 da Njård endelig fikk hull på byllen. Etter dette kom en periode for Guinness rekordbok. Elleve og et halvt minutt uten Vipers-mål, kun et mål til fra Njård, og et utall tekniske feil og bomskudd fra begge lag. Til pause sto det 7-4, og om ikke annet, kunne Vipers-supporterne i alle fall være fornøyde med forsvarsspillet til jentene.

En positiv ting å ta med seg, er at vi i første omgang fikk se to etterlengtede comeback i Viperstrøyene. Janne Kjelstrup Olsen var endelig tilbake etter at hun ødela kneet i cupfinalen for snart ett år siden. I tillegg kom Siren Othilie Gundersen innpå og avløste CH på strek, etter at Siren har vært ute i lang tid med en plagsom albue.

Andre omgang startet med en god periode av Njård, og et øyeblikk lå de bare et mål bak vertskapet. Men så viste Vipers at de kan når de vil. For når de bare vil, og ikke bare skyter med en gang de ser mål, så er de farlige. Og når trener Thomas Hørlyk midtveis i andreomgang toppet mannskapet, så viste både han og jentene at selv om det kunne se farlig ut, så hadde hjemmelaget kontroll.

Kampen endte 19-14, og trener Hørlyk oppsummerte greit: -«to poeng, godt forsvar. Stilpoeng deles ikke ut»

Helt galt kan det dog ikke ha vært, for etter kampslutt traff jeg på en gammel kjenning som smilende kunne fortelle at «Det var gøy å være på håndballkamp igjen. Mangfoldige år siden sist, men jeg kommer garantert igjen»! Oppfordringen er herved gitt, ta turen du og! Neste mulighet er onsdag 23. november. Da er det Tertnes som tar turen ned fra Bergen. Om ikke du reiser fra Bergen, så bør du uansett ta turen til Karusshallen!

Vipers – Njård 19-14 (7-4):